LÖSEV’DEN KANSER GÜNÜNDE ÇAĞRI: “KANSER BAKANLIĞI KURULMALI VE ÇALIŞTIRILMALIDIR!”

Farkındalık oluşturmamız gereken bu çok önemli güne ne yazık ki yeterince önem verilmemektedir. Aslında ülkemiz için bugünün adının 4 ŞUBAT KANSER İLE SAVAŞ GÜNÜ olması gerekir ve Türkiye’de mutlaka Sağlık Bakanlığı’ndan bağımsız bir KANSER BAKANLIĞI kurulmalıdır...


  • Kayıt: 05.02.2022 09:24:46 Güncelleme: 05.02.2022 18:33:58

LÖSEV’DEN KANSER GÜNÜNDE ÇAĞRI:

“KANSER BAKANLIĞI KURULMALI VE ÇALIŞTIRILMALIDIR!”

Farkındalık oluşturmamız gereken bu çok önemli güne ne yazık ki yeterince önem verilmemektedir. Aslında ülkemiz için bugünün adının 4 ŞUBAT KANSER İLE SAVAŞ GÜNÜ olması gerekir ve Türkiye’de mutlaka Sağlık Bakanlığı’ndan bağımsız bir KANSER BAKANLIĞI kurulmalıdır.

Çünkü,

  • Günümüzde dünyada yılda 19,3 milyon yeni kanser vakası, ülkemizde her yıl 200 binin çok üzerinde yeni Lösemi ve Kanser hastası görülmektedir.
  • Lösemi ve Kanser nedeniyle her yıl yaklaşık 160.000 kişi, yani her gün yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetmektedir. Ne yazık ki bu gerçekler kamuoyunda yeterli ilgiyi görmemektedir.
  • KANSER %30-50 oranda ÖNLENEBİLEN BİR HASTALIK olmasına rağmen yeterli tedbirler alınmamaktadır. Yani insanımıza YETERLİ YAŞAM HAKKI verilmemektedir.
  • Kanserlerin %10 kadarı genetik bir mutasyonla ilişkilidir. Yani kalıtsal değildir. Ancak o mutasyonu oluşturan, yani olayı tetikleyen yine kanserojen bir nedendir. Halbuki kanserden ölümlerin %27’si sigara(tütün) ve alkoldendir. Bu etkenlerden vergi almaktan başka bir mücadele yapılmamaktadır.
  • KANSER TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIK olmasına karşın ne yazık ki teşhis ve tedavisi çok çok pahalılaşmıştır. Kanserden rant büyük bir sektör halindedir. Özellikle gelir dağılımında dengesizlik bulunan ülkelerin yoksul insanları en iyi ve başarılı kanser tanı ve tedavi imkanlarından MAHRUMDURLAR.
  • Her sene dünyada bir İSTANBUL NÜFUSU, Türkiye’de de Kastamonu, Bilecik, Tokat gibi bir İlimiz haritadan silinmektedir.
  • Özellikle doğal ve sağlıklı gıdalara ulaşımda büyük sorun vardır. Açlığın bahane edilmesi ise oluşturulan kimyasal katkılı ve bol tarım ilaçlı/koruyuculu gıdalar ile kanserde büyük artış meydana gelmiştir.
  • Ülkemizde kanser araştırmaları durdurulmuş ve insanlar kendi kaderine bırakılmışlardır. Ne Sağlık Bakanlığı ne de üniversiteler ciddi bir kanser araştırma merkezi kuramamışlardır.

Tüm bu nedenlerle LÖSEV CİDDİ UYARIYOR Kİ; ÜLKEMİZDE ÇOK ACİL

KANSER BAKANLIĞI KURULMALI VE ÇALIŞTIRILMALIDIR!

LÖSEV BU KONUDA SADECE DANIŞMAN STK olarak görev alabilir.