Hollanda’da Hastaneler ve diğer sağlık kurumlarının mali durumu kötü

Hastaneler ve diğer sağlık kurumlarının mali durumu kötü, bu da gerekli yatırımlar için yeterli para olmadığı anlamına geliyor...


  • Kayıt: 15.02.2022 19:01:32 Güncelleme: 15.02.2022 19:01:32

Hastaneler ve diğer sağlık kurumlarının mali durumu kötü, bu da gerekli yatırımlar için yeterli para olmadığı anlamına geliyor. Danışman şirketi Deloitte, yıllık raporların bir envanterinin ardından açıkladı. Bu da şirketlerin dijitalleşemeyeceği veya genişleyemeyeceği anlamına geliyor, bu da araştırmacılara göre çok gerekli. Sektörün finansal olarak aşağı doğru bir sarmal içinde olduğu belirtiliyor.

Çalışma, tüm sağlık kurumları arasında hastanelerdeki karlılığın en fazla baskı altında olduğunu gösteriyor. Ancak akıl sağlığı hizmetleri de yıllardır mali sorunlarla boğuşuyor. Bu kısmen personel için artan maliyetlerden kaynaklanmaktadır. Kurumlar, hastalık nedeniyle yüksek devamsızlık ve yaşlanan bir işgücü nedeniyle büyük eksikliklerle karşı karşıya. Sonuç olarak, şirketler genellikle daha pahalı olan serbest çalışan ve geçici işçileri işe almak zorunda.

Araştırmacılar ayrıca önceki yıllara göre hastanelerin ve diğer kurumların giderek daha az kâr ettiğini belirtiyorlar. 2020 bunun bir istisnasıydı, ancak bunun nedeni pandemi ve ilgili tazminat önlemleriydi. Ancak piyasadan gelen sinyallere göre kârlılık ilk korona yılının ardından tekrar geriledi.

Hollanda nüfusu yaşlanıyor ve bu nedenle giderek daha fazla insanın bakıma ihtiyacı var. Sonuç olarak, Deloitte'a göre, kurumların önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 30 milyar avro yatırım yapması gerekiyor.

Amsterdam / Tarık OKAN