Hollanda’da Korona Salgınından Sonra Hastanelerin Yarısı Henüz Tam Kapasite Çalışamıyor

Hollanda Sağlık Kurumu, ülkedeki hastanelerin yarısının korona krizinden sonra tam kapasite çalışamadığını bildirdi...


  • Kayıt: 01.07.2022 21:29:12 Güncelleme: 01.07.2022 21:31:24

Hollanda’da Korona Salgınından Sonra Hastanelerin Yarısı Henüz Tam Kapasite Çalışamıyor

Hollanda Sağlık Kurumu, ülkedeki hastanelerin neredeyse yarısının korona krizinden sonra tam kapasite çalışamadığını bildirdi. Hastanelerin yüzde 52’sinin artık planlanabilir bakım da dahil olmak üzere tam bakım sağlayabildiğinin belirtiliyor. Planlanabilir bakımın, el, diz ve kalça ameliyatları gibi acil olmayan tüm bakımları içerdiği ifade ediliyor.

NZa’ya göre, hastalık nedeniyle yüksek devamsızlık nedeniyle hastane bakımı hala ağır baskı altında. Kısa süreli devamsızlıkta, seviye korona pandemisinden önceki seviyeye doğru ilerliyor. Uzun süreli devamsızlık (üç aydan uzun) hala yüksek.

Haziran ayında, hastanede tedaviyi bekleyen tahmini 100.000 ila 120.000 kişi vardı. Bu rakam Mayıs ayı ile karşılaştırılabilir. Hastaneler henüz bekleme listelerinden kurtulacak kadar başarılı değil. NZa’ya göre bu endişe verici çünkü insanlar korona pandemisinin bir sonucu olarak daha uzun süredir bakım bekliyorlar.

Özellikle yoğun bakım ünitelerine bağlı planlanabilir bakımlar halen ertelenmekte. Kritik planlanabilir bakım (standartlara göre altı hafta içinde verilmesi gereken bakım) hemen hemen tüm hastanelerde yeniden eksiksiz olarak sağlanmakta.