Doğal Tıp Merkezi Hollanda’nın Maassluis Kasabasında Açıldı

Doğal Şifa Tıp Merkezi, Maassluis kasabasında hizmete açıldı. Açılışa çok sayıda davetli katıldı. Kooperatif altında hizmet verecek olan kliniğin kurucuları arasında Hasan Koç, Dr. Bahri Bulut yer almakta...


  • Kayıt: 13.12.2022 14:29:50 Güncelleme: 13.12.2022 21:52:53

Doğal Tıp Merkezi Hollanda’nın Maassluis Kasabasında Açıldı

Program, Talha Yiğit’in sunumuyla başladı. Doğal Şifa/Tıp Merkezi’ni insanlarımızın hizmetine açtıklarını ifade eden Yiğit, konuşmalarını yapmaları için sırasıyla görevli doktorları tanıtarak onlara söz verdi.

Dr. Bulut: Şifa arayan insanlarımızın bu merkezde bizi vesile kılarak şifaya kavuşmalarını diliyor

Aile Hekimi, Fizik Tedavi Umanı Dr. Bahri Bulut, tecrübeli doktor arkadaşlarla bu merkezde şifa dağıtmak için bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Şifa kadar büyük bir nimetin olmadığını belirten Bulut, Şifa arayan insanlarımızın bu merkezde bizi vesile kılarak şifaya kavuşmalarını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Muhammed Memet: Tıbbı ve akupunktur ve doğal ilaçlar uzmanı olarak hizmet vereceğim.

Dr. Muhammed Memet: “Milattan önce 300’lü yıllarda başlayıp İbni Sina ile şekillenen Uygur Tıbbını günümüz tıbbı ile harmanlayan bir yöntem ile tedavi yapmaktayız. Burada sizlere geleneksel Uygur Tıbbı ve akupunktur ve doğal ilaçlar uzmanı olarak hizmet vereceğim.

Ne yediğimizi bilmemiz gerekiyor

İngiltere’den telekonferans ile katılan Halk Sağlığı, Beslenme ve Salgın Hastalıklar/Epidemioloji Uzmanı Shah Jalal Sharker, Genetiği ile oynanmış tohumlardan elde edilen ürünlerle, işlenmiş olan gıdalarla beslendiğimiz için istediğimiz vitamin ve mineralleri alamıyoruz. Hatta yediklerimiz bizi hasta ediyor. Ne yediğimizi bilmemiz gerekiyor dedi.

 Dr. M. Lütfi Hocaoğlu: Bugünkü tıp, insanların hastalıklarını bulmaya, çare olamıyor

İç Hastalıklar Uzmanı M. Lütfi Hocaoğlu İstanbul’dan telekonferans yoluyla şunları söyledi: Bugünkü tıp, insanların hastalıklarını bulmaya, çare olamıyor, tamamen insanların hastalıklarını idame ettirmeye, sürdürmeye, hasta olarak yaşatmaya dayanıyor. Yani ne bir şeker hastası ne bir tansiyon hastası ne de bir kalp hastası tedavi oluyor. Kronik hastalığı olanlar o hastalıkla ömür boyu yaşamaya âdeta mahkûm ediliyorlar dedi.

Dr. Hülya Giebel: Doğal hekimler ağrı kesicileri tavsiye etmez

Doğal Tıp Uzmanı Emine Hülya Giebel: Almanya’da Doğal Tıp Hekimliği resmî bir meslektir. Bize gelen hastaların teşhislerini koyar ve tedavilerini üstleniriz. Modern tıptan bize yardımcı olacak raporları varsa onları da kullanırız.

12 yıldır Almanya sınırında bir kasabada özellikle kanser, tümör hastalarını ve otistik çocukları tedavi etmeye çalışıyorum. Doğal tıbbın en büyük özelliği modern tıpta olduğu gibi insanı ve hastalığı ayırmamasıdır. Doğal tıpta kardiyoloji, nöroloji, beyin cerrahı yoktur. İnsanı bütünsel olarak gördüğü için her şeyi bilmek zorundadır. Eğitimi de uzun ve meşakkatlidir. Doğal hekimler ağrı kesicileri tavsiye etmez. Eğer baş ağrısı ile gelirseniz, o ağrının sebebi araştırılır, bulunur ve çare sunulur. Dışarıdan içeriye değil de içeriden dışarıya doğru tedaviler uygulanır. Buraya da Hasan Koç Bey’in daveti üzerine Hollanda’daki vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla geldim. “Hasta olmadan hekime gidiniz”

Hasan Koç: Kehf Suresi üzerine çalışmalara başladık

Hasan Koç: Peygamber efendimizin “Kehf Suresi mutlaka sizi kurtaracaktır” hadisinden yola çıkarak Dr. Lütfi Hocaoğlu, Süleyman Akdemir ve burada oluşturduğumuz bir ekiple Kehf Suresi üzerine çalışmalara başladık.

Ana prensibimiz, hastalığı gelmeden önce engellemek, hastalık gelmeden önce sağlığın kıymetini bilecek bir farkındalık ve bilinç oluşturmaktır. İbni Sina’nın dediği gibi “Yedikleriniz ilacınız, ilacınız yedikleriniz olsun” ilkesine göre çalışıyoruz.

Güler yüz, yakın ilgi ve takip, aile ve yuva sıcaklığında terapiler; sizi ve sağlığınızı önemseyen bir yaklaşımla size hizmet vereceğiz.

Tıp merkezi çalışanları şu kişilerden oluşmakta:

Hasan Koç, Bahri Bulut, M. Lütfi Hocaoğlu, Shah Jalal Sharker, Hülya Gebiel, Muhammed Memet, M. Budak

Maassluis / Tarık OKAN

Foto: Deniz Erkocu