Health Tourism Expo Amsterdam büyük ilgi gördü

Dün açılışı gerçekleştirilen Health Tourism Expo Amsterdam Türkiye'nin sağlık ve estetik alanında önde gelen 60 hastahanesine ev sahipliği yapıyor. Postillion Hotel & Convention Hotel'de gerçekleşen fuara çok büyük ilgi var...


  • Kayıt: 03.06.2023 16:20:44 Güncelleme: 03.06.2023 16:20:44

Health Tourism Expo Amsterdam büyük ilgi gördü

TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı Cihat Alagöz'ün organize ettiği fuara, TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, TC. Amsterdam Başkonsolusu M. Burak Ersoy, TC Roterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, MKB Amsterdam Başkanı Achmed Baâdoud, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, iş adamı Turgut Torunoğulları'nın ve çok sayıda davetli ve hastahane yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen sağlık fuarına yönelik konferansta açılış konuşmasını yapan organizator Cihat Alagöz; '' Bugün burada Türkiye sağlık sektörü olarak Türkiye'nin önde gelen 60 hastahanesi ile birlikte bir araya geldik. Bu yılki temamız; ''Hollandayı dinlemek.'' olacaktır. Hollanda pazarı ve Hollanda sağlık sistemi üzerine konuşmalar, bilgilendirmeler olacaktır. Bir sonraki Health Tourism Expo Sağlık Fuarı, 13/14 Ekim'de Frankfurt'ta daha sonra Bosna Hersek, Berlin ve Londra'da yapılacaktır. Bu vesile ile sağlık sektörünün önünü açan ve destekleyen başta Cumhurbaskanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Fuarımızın Türkiye- Hollanda ilişkilerine katkı sağlamasını umuyorum.'' dedi.

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar yapmış olduğu konuşmada; '' İkinci defa düzenlenen sağlık furarında tekrar birlikte olduğumuz için çok mutluyum. Türkiye sağlık sektörü dünyaya liderlik yapma konumuna gelmiştir. Bu noktada bakanlığımızın sektöre verdiği desteği çok önemli buluyorum.

Sağlık Turizmi havalimanından başlayıp, tedavi aşamasından sonra geri dönüşü kapsayan çok aşamalı bir süreçtir. Türkiye olarak 30 hedef ülke belirledik. Bunlardan bir tanesi de Hollanda. Maalesef Hollanda ile yeterli bir işbirliği içerisinde değiliz. O nedenle sağlık kuruluşlarımızın Hollanda'da bulunmaları ve yılda 365 gün süren bir tanıtım çalışması içerisinde olmaları gerekmektedir.

Bulunduğu katkıdan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum.'' diyerek konuşmasına başlayan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, konuşmasına şöyle devam etti; '' Sağlık sektöründe çok önemli bir ülkeyiz. Kalitemiz dünyaya oranla çok farklı ve rekabet edebilecek fiyat aralığımız var. Bu tür etkinlikler sayesinde daha iyi yerlere geleceğimizi umuyorum. Standlarımıza yoğun ilgi olduğunu görüyorum. Şimdiden iş görüşmeleri başladı.''

Son olarak kürsüye gelen TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal yapmış olduğu kısa konuşmada; '' 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğumuz Hollanda ile ekomik ve ticari açıdan iyi ilişkiler içerisindeyiz. Ama sağlık sektörü noktasında hala gelişme kaydetmemiz gerekiyor. Bu tür sağlık fuarlarının düzenlemesini o açıdan çok önemli buluyorum.

Yapılan yatırımlar ülkemizi bu sektörde önemli bir seviyeye ulaştırdı. Günümüzde en son teknoloji ile donatılan hastahaneler hizmet vermeye devam ediyor. Tanıtım faaliyetlerinin devam etmesinin önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.'' dedi.

Haber: Savas Büyük Tipi