Rotterdam Dünya Sağlık Turizmi Merkezi Tanıtıldı

Türkiye'de hizmet veren çok sayıda hastane, klinik ve sağlık turizmi acentelerinin tek çatı altında toplandığı “Rotterdam Dünya Sağlık Turizmi Merkezi (World Health Tourism Center Rotterdam)”nin tanıtımı yapıldı...


  • Kayıt: 05.06.2023 14:10:03 Güncelleme: 05.06.2023 16:01:27

Rotterdam Dünya Sağlık Turizmi Merkezi Tanıtıldı

Hafta sonu gerçekleşen tanıtım kokteyline, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi  Selçuk Ünal başta olmak üzere, çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Capelle aan den İjssel Kenti Rivium 1e Straat 17-23 adresinde bulunan Rotterdam Sağlık Turizmi Merkezi'nin tanıtım kokteyline katılan davetliler arasında; TOBB Fuarcılık Meclisi Başkanı Cihat Alagöz, Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Derneği Başkanı Ethem Emre,  Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Dokuz Eylül Eylül Üniversitesi Tıp Fakultesi Dekanı Prof Dr. Aziz Karaoğlu, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici, T.C Layhey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel, T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Veysel Parlak ve Amsterdam Sağlık Turizmi Fuar’na katılan hastane ve klinik temsilcileri yer alırken, davetlilere hizmet binasının tanıtımı yapıldı.

TOBB Fuarcılık Meclis Başkanı Cihat Alagöz, davetlilere hitaben bir konuşma yaparak neden böyle bir merkeze gerek duyulduğunu anlattı. Alagöz, konuşmasında "Bu hizmet binamızda, sağlık sektöründe hizmet veren çok sayıda firma bir araya gelecektir. Hedefimiz, kalıcı işbirliğine imkan sağlamaktır. Ayrıca, Rotterdam kenti bu merkezle birlikte sağlık sektörürüne hizmet veren bir merkezin dünyaya açılan kapısı olacaktır.” dedi.

Merkezin kurucu ortakları arasında yer alan Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Derneği Başkanı Ethem Emre ise uzun süredir eksikliği görülen böyle bir oluşumun içinde yer almaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.