İslamofobi" Filminin Çekimlerine Antalya'da Başlandı


  • Kayıt: 12.10.2017 10:24:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:03:59

Yönetmen ve senaristliğini Ömer Sarıkaya'nın üstlendiği ve tüm geliri insani yardımda kullanılacak "İslamofobi" filminin çekimlerine Antalya'da başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle hazırlanan ve yönetmenliğini Sarıkaya'nın yaptığı filmin çekimlerine Cumhuriyet Meydanı'nda devam ediliyor.

Çekimler için güvenlik şeridi çekilen bölgede, Atatürk heykeli yanında, Saat Kulesi, Yivli Minare ve tarihi Kaleiçi manzaralı alanda çekimler gerçekleştiriliyor. Alanda sağlık ve güvenlik ekipleri de hazır bulunuyor. Çevreden geçenler çekimlere büyük ilgi gösterdi.

Antalya'nın tarihi ve turistik mekanlarında çekimi yapılan ve son bölümüne Hollanda'da devam edilecek filmin başrolünde Amerika'dan gelen Adam Dormi "Omar" ile Ermenistan'dan gelen Hripsime Sargsyan da "Nina" rolüyle yer alıyor.

Yönetmen Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmi tarihi ve turistik mekanlar bakımından zengin olan Antalya'da çektiklerini, kentin Türkiye'nin gözde kenti olmasının yanı sıra dünya şehri olduğunu vurguladı.

Filmin çekimlerini "barış ve bağış" adı altında yaptıklarını ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu: 

"Filmde İslam dinin hoşgörü ve merhamat dini olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Filmle İslam dininin güzelliğini anlatıyoruz. Türkiye'nin özellikle Antalya'nın tanıtımına katkı sunuyoruz. Filmden elde edilecek gelirlerin tamamı insanı yardımlarda kullanılacak. Filmimiz, 2018'in sonuna doğru vizyona girecek."