EKRANLARIN EN ÇOK KONUŞULAN DİZİLERİ BELLİ OLDU


  • Kayıt: 05.06.2018 15:09:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:43

EKRANLARIN EN ÇOK KONUŞULAN DİZİLERİ BELLİ OLDU


Televizyon ekranları birbirinden heyecanlı dizilerle ekran yarışını sürdürürken, reyting rekabeti geçtiğimiz ay da kıyasıya devam etti. Dizilerin birbiri ardına final haberleri ise TV sayfalarının en çok konuştuğu başlıklar arasında yer aldı.


Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Mayıs ayının televizyon raporunu çıkardı. Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesine göre, geçtiğimiz aylarda yaşanan final haberleri izleyicinin ve medyanın gündeminde yer aldı. Mayıs ayının en çok konuşulan yapımı ise Nisan ayında da haber üstünlüğü sağlayan Diriliş Ertuğrul oldu. Dizi 332 haberle yazılı basının en çok konuştuğu yapım oldu.


Star TV’de yayımlanan Ufak Tefek Cinayetler dizisi, hakkında çıkan 217 haberle listenin ikinci sırasına yerleşti. ATV’nin kült haline gelen yapımı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, 207 haberle en çok konuşulan üçüncü yapım olurken; Show TV’nin fenomen dizisi Çukur, 204 yazılı basın haberine konu olarak en çok konuşulan televizyon dizileri sıralamasında dördüncü oldu. ATV’de yayınlanan Sen Anlat Karadeniz ise 187 haberle beşinci sırada yer aldı. En çok konuşulan dizilerin kanalları incelendiğinde ise, Kanal D’den dört, ATV’den iki, Star TV’den iki, FOX,  TRT ve Show TV’den ise birer dizi yer aldı.


Ajans Press’in 1-31 Mayıs tarihleri arasında en çok konuşulan diziler için gerçekleştirdiği medya araştırmasının detaylı haline aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz;