"La Casa de Papel'i bitirmek mantıklı mı?"

Sevilen dizi La Casa de Papel İspanyolca kökenli bir cümledir. İspanyolcada ise bu cümle öbeği tamamen "Kağıt Ev" anlamına gelmektedir...


  • Kayıt: 16.09.2021 14:37:26 Güncelleme: 16.09.2021 14:39:12

Sevilen dizi La Casa de Papel İspanyolca kökenli bir cümledir. İspanyolcada ise bu cümle öbeği tamamen "Kağıt Ev" anlamına gelmektedir. La Casa ispanyolca'da "Ev" anlamına gelirken de Papel ise "Kağıt" anlamına gelmektedir.

Netflix'in dünya çapında rekor kıran dizisi La Casa De Papel'den beklenen haber geldi. Geçtiğimiz gün 5. sezonu yayınlanan La Casa De Papel'in hayranları adeta ekranlara kilitlendi. Soygun temalı İspanyol dizisi La Casa De Papel, final yolunda. Netflix, “Soygun sona eriyor” diyerek Profesör ve ekibinin sona yaklaştığını duyurmuştu.

Milyonlarca izleyici tarafından yakından takip edilen La Casa De Papel dizisi 5. sezonu yayınlandı. Ekip içi gerilim yükseldiği La Casa De Papel dizisini daha önce izlemeyenler şimdilerde sık sık internette karşılaşıyor. Son olarak La Casa De Papel'in final sezonunun ilk 15 dakikası yayınlandı. Kısa sürede YouTube'da trendler sıralamasına giren video, 2 milyon 600 binden fazla izlendi.

Ekip 100 saatten uzun süredir İspanya Merkez Bankası'nda kapalıdır. Lizbon'u kurtarmayı başarmış olsalar da aralarından birini kaybetmelerinin ardından onları karanlık zamanlar bekler. Sierra tarafından esir alınan Profesör'ün ilk defa bir kaçış planı yoktur. Tam artık başka sorun çıkamazmış gibi göründüğü sırada, şimdiye dek karşılaştıklarından çok daha güçlü bir düşman olay yerine gelir. Artık karşılarında ordu vardır. Tarihin bu en büyük soygunu sona yaklaşırken, banka hırsızlığı olarak başlayan olaylar savaşa dönüşecektir.

Dizinin 5. sezonunun son dakikalarında hikayenin anlatıcısı Tokyo'nun (Úrsula Corberó) bir keskin nişancı lejyonu tarafından nasıl vurulduğunu ve nihayetinde kaçamadığını gördük.. Son atışta kendini bir el bombasıyla havaya uçururken, Gandía da dahil olmak üzere birkaç asker onun yanında duruyor.

Tokyo'nun bu tamamen beklenmedik ölüşü şok yarattı.Sonuçta, Tokyo hikayeyi 1. sezondan beri izleyicilere anlatıyor. "Tokyo gittiğinde La Casa de Papel'i bitirmenin bir anlamı var mı?" ve 'Hala La Casa de Papel'in bize sadece beş bölüm verdiğini ve ardından Tokyo'nun ölümünü izlediğimi unutamam.

Merak edenler için La Casa De Papel dizisinin konusu, oyuncularını araştırdım..

İşte dört gözle beklenen La Casa de Papel 5. sezon bölüm isimleri...

1. Bölüm: Yolun Sonu

2. Bölüm: Reenkarnasyona İnanır Mısın?

3. Bölüm: Hayat Dizisine Hoş Geldiniz

4. Bölüm: Cennette Bir Yer

5. Bölüm: Yaşanacak Hayatlar

LA CASA DE PAPEL- DİZİNİN KONUSU

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kitler fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

LA CASA DE PAPEL 5. SEZON OYUNCULARI

Jaime Menendez Lorente { Denver }

Pedro Alonso { Berlin }

Alba Flores { Nairobi }

Darko Peric { Helsinki }

Esther Acebo { Monica }

Ursula Corbero { Tokyo }

Maria Pedraza { Alison }

Miguel Herran { Rio }

Alvaro Morte Kimdir { The Profesör }