Operation Fortune: Ruse De Guerre - Servet Operasyonu

ÇEKİMLER ANTALYA'NIN TURİSTİK NOKTALARINDA YAPILDI. BÜTÇESİ 130 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE...


  • Kayıt: 19.01.2023 14:18:41 Güncelleme: 19.01.2023 14:18:41

Operation Fortune: Ruse De Guerre - Servet Operasyonu

  • Aksiyon, Gerilim, Casusluk
  • Yönetmen: Guy Ritchie
  • Senarist: Guy Ritchie, Ivan Atkinson
  • Oyuncular: Jason Statham, Aubrey Plaza, Cary Elwes

Konu

Servet Operasyonu, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için zorlu bir maceraya atılan bir ajanın hikayesini konu ediyor. M16 ajanı Orson Fortune, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için uluslararası bir istihbarat ittifakı olan "Five Eyes" tarafından işe alınır. Bu süreçte CIA teknoloji uzmanı Sarah Fidel ile birlikte çalışmak zorunda bırakılan Fortune, zengin bir silah tüccarının izini sürmeye çalışırken dünyayı dolaşmak zorunda kalır.

ANTALYA'DA 2 AY ÇEKİM

Sherlock, Snatch ve The Man from U.N.C.LE gibi filmlere imza atan İngiliz yönetmen Guy Ritchie'nin başrollerinde Jason Statham ve Türk oyuncuların yer aldığı yeni filmi Servet Operasyonu için geri sayım başladı. 

Antalya'nın doğası ve tarihiyle misafirlerini cezbeden ziyaret noktalarında gerçekleştirilen çekimler, kentin doğal film platosu olarak yapımcı ve yönetmenler için sunduğu olanakları da gözler önüne serdi.

Antalya'da çekilen ve başrollerinde Jason Statham ile Aubrey Plaza'nın yer aldığı 'Operation Fortune (Servet Operasyonu)' filminin ilk fragmanı yayınlandı.1,8 milyar liraya inşa edilen ve dev film platosuna dönüştürülen Expo alanında başlayan çekimler, tarihi semt Kaleiçi ile Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da film setine sürpriz ziyaretinde, Jason Statham'ın yanı sıra yönetmen Guy Ritchie ve film ekibi ile bir araya geldi.

Çoğu Antalya'da çekilen filmde, Türk oyuncular Bestemsu Özdemir ve Kaan Urgancıoğlu da yer alıyor. Çekimleri Antalya'da yapılan aksiyon-komedi türündeki Servet Operasyonu filminde Jason Statham ve Hugh Grant’ın yanı sıra Türk oyuncular da yer aldı. Kaan Urgancıoğlu, Tim Seyfi, Ozan Ayhan, Ergun Kuyucu ve Aksel Üstün gibi oyuncular oynadı. oynadığı

Film çekimleri için yaklaşık 2 ay Antalya'da bulunan ve Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki 5 yıldızlı Regnum Carya Otel'in kurşun geçirmez villasında konaklayan dünyaca ünlü aktör Jason Statham, kendisine ait sahnelerin tamamlanmasının ardından 11 Mart'ta Antalya'dan ayrıldı. Filmin yönetmeni Guy Ritchie ve film ekibi de Statham'ın ardından çekimleri tamamlayıp ABD'ye döndü. Hollywood yıldızı Statham'ın film çekimi süresince ve kentten ayrıldıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, sevenlerinden ilgi gördü. Guy Ritchie ise ekim ayında ikinci kez Türkiye'ye gelip, ailesiyle kısa süre Antalya'da konakladı.

Atalay Kızılay

Kaynak: Sinema Dergileri.