Öğrenci Oscar'ı İlker Çatak'ın


  • Kayıt: 27.08.2015 08:32:00 Güncelleme: 27.08.2015 08:32:00

Bu yıl Amerika’da 42.’nci kez düzenlenen “Sinema Öğrencileri Oscarlar Yarışması”nda yabancı film dalında aday gösterilen Berlin doğumlu İlker Çatak’ın (31) kısa filmi Sadakat (Fidelity) altın heykelciğe ulaştı.

 

Başrollerini Sanem Öğe Özer Arslan ve Barış Gönenen’in paylaştığı film “Yabancı Film” dalında, Viyana Film Akademisi’nden Patrick Vollrath’in “Every Thing Be Okay” ve Alman Baden Wüerttenberg Film Akademisi’nden Dustin Loose’un “The Last Will”i ile birlikte “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.
Çatak, filmi Hamburg Media School’da okul bitirme filmi olarak çekmişti. Yeni kuşak film yönetmenleri arasına girmeyi başaran İlker Çatak aldığı ödülle ve elde ettiği başarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mutluluğunu dile getirdi. Çatak, “Filmimin kendi seyircisine ulaştığını ve insanları evrensel duygularına temas etttiğini bilmek, anlatılması imkansız büyük bir mutluluk” dedi. 1984 doğumlu İlker Çatak, İstanbul’da liseyi bitirdi. Berlin’de sinema ve televizyon eğitimi almak için Almanya’ya geri döndü. Mezuniyet tezini Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan üzerine yaptı. Alman ulusal televizyonundan burs kazanarak 2011 yılında ilk uzun metrajlı filmini yazdı. 2012 yılından bu yana Hamburg Media School’da eğitim gördü. MESUT HASTÜRK/BERLİN

 

www sabah.de