Rostov, Hollanda devini hezimete uğrattı


  • Kayıt: 26.08.2016 18:13:00 Güncelleme: 20.12.2020 12:59:53

Şampiyonlar ligi play-off turunun 1-1’lik skor ile sonuçlanan ilk maçın rövanşında Rostov kendi evinde Hollanda ekibi Ajax’ı konuk etti.  Rostov, müthiş oyunu ile maçı 4-1 kazanarak adını Şampiyonlar ligi gruplarına yazdırdı.

 

Büyük bir heyecana sahne olan maçta Rostov’un gollerini dakika 34’de Sardar Azmoun, 52. Dakikada Aleksandr Erokhin, 60. Dakikada Christian  Noboa ve 66. Dakikada Dmitri Poloz kaydederken Ajax tek golünü maçın 84. Dakikasında Davy Klaassen’in penaltısı ile buldu.

 

Maça üstün bir oyun ile başlayan taraf Rostov olurken aradığı golü maçın 34. Dakikasında takımın İranlı forveti Sardar Azmoun’un ayağından buldu ve Rostov, Ajax karşısında 1-0 öne geçti. Gol sonrası ataklarına devam eden ve rakip defansı bunaltan Rostov son vuruşlarda istenileni veremezken takımlar ilk yarıda soyunma odasına 1-0 Rostov üstünlüğü ile girdi.

 

İkinci yarıya da üstün başlayan ve oyunu rakip kaleye yıkmayı başaran Rostov aradığı 2. Golü maçın 52. Dakikasında takımın Rus orta sahası Aleksandr Erokhin ile buldu ve takımını Ajax karşısında 2-0 öne geçirdi. Bu gol rahatlığı ile oyununu devam ettiren Rostov maçın 3. Golünü 60. Dakikasında takımın Ekvatorlu orta sahası Christian Noboa ile buldu. Ajax karşısında muhteşem bir oyun sergileyen Rostov maçın 4. Golünü 66. Dakikada takımın Rus forveti Dmitri Poloz ile buldu. Maç bu skor ile biteceği düşünülürken Ajax kontraatakta yapılan faul sonrası penaltı vuruşu kazandı. Davy Klaassen’in topun başına geçtiği penaltıda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan taraf oldu ve maçın skorunu tayin etti.

 

Maçta başka gol sesi çıkmazken Rostov 1-1 biten ilk maçın rövanşında kendi evinde Ajax’ı 4-1 yenerek adını gruplara yazdıran taraf oldu.