Kolombiya'da düşen uçakta hayatını kaybedenler için anma töreni


  • Kayıt: 01.12.2016 15:17:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:00:51

Medellin Belediyesi ve kazada oyuncularını kaybeden Brezilya 1. Ligi ekiplerinden Chapecoense takımının rakibi Atletico Nacional tarafından düzenlenen anma törenine Brezilya Dışişleri Bakanı Jose Serra, Kültür Bakanı Roberto Freire, Chapeco Belediye Başkanı Luciano Buligon ve Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez'in yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Serra, törende yaptığı konuşmada anma programına katılanlara teşekkür etti. Konuşması sırasında zorlandığı ve zaman zaman ağladığı görülen Serra, "Brezilyalılar olarak burada gösterdiğiniz dayanışmayı ve bu felaketi kendi başınıza gelmiş gibi hissetmenizi asla unutmayacağız." dedi.

Medellin Belediye Başkanı Gutierrez'in de konuşma yaptığı törenin düzenlendiği stadyum tamamen doldu.

Tören, Chapecoense ile oynanması planlanan ve yaşanan facia dolayısıyla ertelenen Güney Amerika Kupası finalinin ilk maçının saati olan 18.45'te bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törende, kazada hayatını kaybedenler için 71 güvercin uçuruldu. Kolombiya Ulusal Polisi, iki ülke bayrakları ve takım flamalarıyla sahaya gelirken Kolombiya Hava Kuvvetlerinin arama kurtarma çalışmalarına katılan helikopterleri de stadyum üzerinde uçuş yaptı.

Ellerinde mumlar taşıyan ve çoğunlukla beyaz giyinmiş Atletico Nacional taraftarları, sık sık Chapecoense takımı lehine tezahüratta bulunurken futbolcuları da törene ellerinde çiçeklerle katıldı.

 

 

"Ölümsüz takım", "sonsuza kadar şampiyon" ve "Hepimiz Chapecoenseyiz" gibi pankartların asıldığı stadyumun dışındaki caddeler de Kolombiyalılar tarafından dolduruldu.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra kentinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı oyuncuları dahil 68 yolcu ile 9 mürettebatın bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazadan 6 kişi sağ kurtulurken 71 kişi hayatını kaybetmişti. AA