Kahramankazan Kız Basketbol Takımı,Türkiye ikincisi oldu....


  • Kayıt: 09.06.2017 08:07:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:02:58

Halim UTLU
15 Temmuz girişiminin engellenmesi sırasında 9 şehit, 92 gazi veren, daha sonra çıkarılan kanunla Kazan olan ismi, Kahramankazan şeklinde değiştirilen Kahramankazan Belediyespor U13 Kız Basketbol Takımı, Türkiye Şampiyonası final maçında, Fenerbahçe’ye yenilerek Türkiye ikincisi oldu

Kazan halkının yaptığı kahramanlığın yanı sıra, sporun çeşitli dallarında da, aldığı ulusal ve uluslararası birçok ödülle adını duyurmayı başaran Kahramankazan Belediyespor, Beşiktaş ve Galatasaray gibi dev rakipleri mağlup ederek, oynadığı basketbolla göz doldurdu.
Türkiye Şampiyonası,Samsun’da yapıldı
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen U13 Kızlar Türkiye
Şampiyonası’nda, Kahramankazan Belediyespor U13 Kız Basketbol Takımı Türkiye ikincisi oldu.
Şampiyonaya Ankara Şampiyonu olarak katılan takım, turnuvada başkenti temsil etti. Turnuva boyunca birbirinden zor maçlar oynayan Kahramankazan Belediyespor, grubundan çıkmayı başararak, eleme maçında Urla Belediyesi’ni mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Yarı finalde Beşiktaş’ı, 50-37’lik skorla mağlup etti
Çeyrek finalde Galatasaray’ı 38-27 mağlup eden Kahramankazan Belediyespor, yarı finalde ise Beşiktaş’ı 50-37’lik skorla mağlup etmeyi başardı.
Kahramankazan Belediyespor finalde ise Fenerbahçe ile karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen maçta, rakibine 39-30’luk skorla mağlup olan Kahramankazan Belediyespor, Türkiye ikincisi oldu. Turnuva boyunca Beşiktaş ve Galatasaray gibi dev kulüpleri mağlup eden Kahramankazan Belediyespor, oynadığı basketbolla göz doldurdu.


Başkan Ertürk, Ankara’yı büyük bir başarıyla temsil ettik

Türkiye ikincisi olan basketbol takımını, başta antrenörleri ve sporcuları olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik eden Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk,Şampiyonada Ankara’yı büyük bir başarıyla temsil ettiklerine dikkat çekti;
“Turnuva boyunca oldukça zor maçlar oynadık. Beşiktaş, Galatasaray gibi dev kulüpleri dize getirmeyi başardık. Mütevazı bir bütçeyle faaliyetine devam eden spor kulübümüze, bu başarıyı yaşatan yavrularımızı canı gönülden tebrik ediyorum."