Hollanda'nın küme Düşen Takımının tek sevinci bir Türk.


  • Kayıt: 23.05.2018 12:24:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:37

Hollanda'nın küme Düşen Takımının tek sevinci bir Türk Futbolcu Oldu.

 

Sparta Roterdam Hollanda 1. Ligi’ne veda etti ve küme düşerek ikinci ligin yolunu tuttu. Kulüpte üst ligden ayrılmanın üzüntüsü yaşanırken, sezonun tek sevinci ise bir Türk futbolcu oldu.

 

Sparta'nın B takımında forma giyerek geçirdiği geride kalan sezonda ligin en çok öne çıkan oyuncularından biri Halil İbrahim Dervişoğlu oldu. İkinci ligdeki ekipte 21 gol atıp, 9 asist yapan futbolcuyu A takımın hocası Dick Advocaat derhal takımına aldı. 


Advocaat'ın gözbebeği 


Hollanda 3. Ligi'nde mücadele eden Sparta'nın B takımında forma giyen 18 yaşındaki futbolcu, attığı goller ve yaptığı asistlerle bir anda ülke futbolunun dikkatine çekti. Advocaat, Halil İbrahim'i A takıma alarak 1. Ligdeki son hafta maçlarında kadrosuna dahil etti.


1.Ligde ilk maçına çıktı 


Sezonun son maçında Emmen karşısında forma şansı da verilen oyuncu Hollanda 1. Ligine 18 yaşında ayak bastı. Küme düşen ekipte sezonun tek kazancı olarak değerlendirilen genç forvetin, gelecek sezondan itibaren A takımda forma giyeceği belirtildi. 


'Beni etkileyen tek isimdi' 


Advocaat oyuncunun A takımdaki bu ilk performansı için övgü dolu sözler sarf etti. Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü "Diğer futbolcularımızdan da beklediğimiz karakteri Halil İbrahim Dervişoğlu sahaya yansıttı. Beni etkileyen tek isimdi diyebilirim" şeklinde ifadeler kullandı.  


A milli tercihini henüz yapmadı 


Hem Türkiye hem Hollanda pasaportu bulunan çifte vatandaş Halil İbrahim Dervişoğlu'nun bu iki ülkeden birini seçme ihtimali bulunuyor. Hollanda futbolunda adından söz ettirmeye başlayan genç yıldız Türkiye U-19 Milli Takımı formasını giymişti. 18 yaşındaki futbolcu henüz A milli takım tercihini yapmadı.