Hollanda’da 19 Mayıs Kupası’nı TOV Utrecht kazandı

Kısa adı TNOP olan Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu’nun organize ettiği ve Den Haag BMT Kulübü tesislerinde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Turnuvası yoğun ilgi gördü...


  • Kayıt: 22.05.2023 09:48:49 Güncelleme: 22.05.2023 17:42:42

Hollanda’da 19 Mayıs Kupası’nı TOV Utrecht kazandı

Turnuva, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Turnuvayı baştan sona izleyen T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve TNOP Başkanı Durmuş Doğan’ın, yaptıkları konuşmaların ardından BMT forması armağan edildi.

Turnuvaya katılan Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, yaptığı kısa konuşmada, "Bu vesileyle Cumhuriyetinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını, o dönemde üniforma giymiş, vatan uğrunda can almış, can vermiş tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 

Turnuvada konulan bağış kumbarasında toplanacak yardımlar 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen depremzede vatandaşlarımıza bağışlanacağı için de ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Turnuva vesilesiyle BMT Futbol Takımı’nın fahri üyesi yapılan Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da“1911’de kurulan BMT Futbol Takımı’nın fahri üyesi olmaktan şeref duydum.” şeklinde konuştu.

20’şer dakikalık devreler halinde eleme ve puan usulü ile yapılan karşılaşmalar sonunda kupayı kazanan takım TOV Utrecht oldu.

Şampiyonluk kupasını TOV Utrecht Başkanı Ömer Soner takımı adına alırken, Amsterdam Esnaflar Birliği de ikinci oldu.

Lahey / Deniz ERKOÇU