İnanç için savaşmak ne kadar mantıklı?


  • Kayıt: 28.09.2014 21:11:00 Güncelleme: 10.10.2014 20:00:00

Tatil sonrası bu ilk sayımızla yine sizlerle birlikteyiz. Umarız hepiniz sağlıklı kazasız ve belasız Hollanda’ya ikinci vatanımıza dönmüşsünüzdür. Bu ilk sayımız aynı zamanda Kurban Bayramı’na denk gelmesi bizleri daha da mutlu etti. İşte dergimizde yer alan konulardan bazıları:

 

Ortadoğu'daki çatışmalarda çok sayıda 'Batılı militanın' yer alması dikkatleri IŞİD'e katılan ya da bölgedeki Hıristiyanları korumaya gelen Avrupa'nın inanç savaşçılarına çevirdi.

 

Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Musul kentini ele geçirdikten sonra bölgede etkinliğini artırması ve bunun için uyguladıkları yöntemler, bölgedeki aşırıcı gruplara katılan yabancılar meselesini dünya gündemine taşıdı. İşte dergimizin bu sayısını inanç savaşçılarına ayırdık.

 

Cebimizdeki Ajanlar

 

Akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, anlık mesajlaşma programlarının kullanımı da bir hayli arttı. Programların hem bedava, hem de pratik olması iletişimi oldukça kolaylaştırıyor. En çok kullanılan programların üye sayısının toplamı milyarlarla ifade ediliyor.

 

Ancak bu programların mesajlaşmanın ötesinde başka vazifeler de ifade ettiğine dair ciddi deliller var. İddialara göre en popüler programlar aynı zamanda ajanlık faaliyetlerinde de bulunuyorlar.

 

Bu programlar cebinizdeki rehberin tamamını kopyalayarak sizin kiminle irtibatlı olduğunuzu tespit edebiliyor. Bunun yanında, yaptığınız mesajlaşmaları siz silseniz bile programlar otomatik olarak sanal bir hafızada saklıyorlar.

 

Tüm dinlere açık Türk camii

 

Hollanda'nın eski başkenti Utrecht’in silüetine çifte minareli, beş katlı bir cami ekleniyor. Beş katlı binanın giriş katında alışveriş merkezi, lokanta ve kafeler yer alıyor. Birinci katında konferans salonu, kütüphane bulunan, binanın diğer üç katı ise cami olarak planlanmış.
Diğer din mensuplarının ibadet etmesi için ayrılan bölüm, kütüphane ve konferans salonu birinci katta yer alıyor.

 

Buna göre Hıristiyan, Yahudi ya da Budist, camiyi ziyaret edenler hangi dine mensup olursa olsun, burada kendi inancına göre ibadet edebilecekler. Farklı dinlere de yer ayrılması, farklı tepkilere neden oluyor. İşte biz bu tepkileri gündeme taşıdık.

 

 

Hayırlı bayramlar dileriz...