Türk medyası ile bir bütün içinde farklı bir Platform’a sahibiz


  • Kayıt: 11.02.2023 18:28:14 Güncelleme: 12.02.2023 18:46:46

Türk medyası ile bir bütün içinde farklı bir Platform’a sahibiz

Ebubekir TURGUT

Hollanda’da ilk yayınlanan Türkçe dergilerden Platform’un 26.yılına girmiş bulunuyoruz.

PLATFORM Hollanda'nın Hyde Parkı vazifesini görmektedir. Türkçe yayınlanan 26 yaşında bir dergi PLATFORM. Dergimizin kendine has bir kitlesi ve özgürlük iddiamız var. Medyadan nefret etme kendin medya ol mantığına sahip bir kaç genç arkadaşın omuz omuza vererek çıkarttığı Platform bugün farklı bir güç olabilmenin kıvancı içinde. Hiçbir ayrım yapmaksızın Hollanda da gündemi yansıtmaya çalışan ve bu kadar süredir aylık olarak aralıksız yayınlanmaktadır. Bunun yanında internet medyacılığıda yapmaktayız.

Hiç kimsenin kendi özgür alanlarımızı daraltmasına müsaade etmeyeceğiz.
Hollanda Türklerinin, bu ülkenin gündemini tutacak haber, yorum, düşünce organına ihtiyacı vardı. Bu boşluğu doldurmak amacıyla yola çıktık.

Medyanın etkileme gücünü kabul etmek zorundayız. Düşüncelerimizi yaymak için de –ulaşabildiğimiz- her iletişim aracını kullanmalıyız. Her şeyin özgürce söylenebildiği Londra’nın ünlü Hyde Parkı’ndan esinlenerek, her düşünceden düzeyli yazılara yer veren, insanları düşünmeye iten, “Çok sesli, çok renkli, toplumu kucaklayan ve hayata gülümseyen düzeyli bir dergi”. Özgür bir tartışma platformu oluşturup, YENİ ŞEYLER SÖYLENEN ve “bağımlılık yaratan bağımsız bir dergi”

Dünya görüşleri ne olursa olsun, evrensel insan haklarına saygı duyan herkese açığız. Aynı zamanda düzene "aykırı" veya "marjinal" yaşam yolu seçmiş insanlara da saygılı bir kürsüyüz. Bağnaz düşünmeyen, ötekilere kucak açan, bende varım diyen herkese açığız. Burası bir buluşma noktası.