Avrupa'daki Türklerin Psikolojik Sorunları


  • Kayıt: 21.12.2014 22:28:00 Güncelleme: 22.12.2014 02:43:00

Avrupa’daki Türklerin Psikolojik sorunlarını bu sayımızda kapak yaptık.

 

Konuyu Avrupa Psikoloji Merkezi’nden Erdinç Üstündağ yazdı.

 

Avrupa’da yaşayan, hayatlarını sürdüren Türklerin birçoğu gerçekten önemli psikolojik mücadele ile uğraşıyorlar. Ama konu şudur ki, birçoğu psikolojik bir sıkıntı yaşadığının farkında değil. Aslında bir şekilde depresyon yaşadığını kişi algılamayabiliyor ve bu sebeple de destek almıyor.

 

Psikolog Erdinc Üstündağ, birinci kuşak Türklerin daha rahat olduğunu ifade ediyor. Niye? Sağlıklı. Çünkü onlar kendileri buraya gelmeden önce gayet ayrıntılı, gayet ciddi hatta tam anlamıyla vücut açısından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra buraya geldiler. Çalışamayacak durumda olan kişiler zaten alınmadı. Şimdiki kuşaklar için ise böyle bir detay ve titizlik söz konusu olmadı. Fazla önem ve destek de görmedikleri için, ikinci kuşak biraz daha problemliydi. Bugün bu konuların üzerine bir de bazı ırkçı yaklaşımların yaşanması, bu sorunları artırdığını belirtiyor Üstündağ.

 

 

 

Borcunu ve kirasını ödeyemeyen çok sayıda insan var. İcra büroları belki de dönemin altın yılını yaşıyordur.

 

Eldeki verilere göre, Hollanda’da açlık sınırının altında yaşayan kişi sayısı 5 yıl içinde % 1 artarak 2,5 milyon kişiye ulaştı.

 

Hollanda’daki tablonun beş yıllık bir dönem içinde nasıl geliştiğini ve ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Rapora göre, çocuklar arasında yoksulluk ve sosyal dışlanma riski son beş yıl içinde % 1,5 oranında artarak % 17’ye çıktı. Toplam 604 bin çocuk açlık sınırının altında yaşıyor.

 

Neredeyse bir İstanbul kadar nufusu olan Hollanda’da, 2,5 milyon civarındaki kişinin açlık sınırında olması düşündürücü.

 

İşte dergimizde yer alan diğer konulardan bazıları:

 

Özellikle Türkler üzerinde yoğunlaşan mal varlıkları araştırması var. Hollanda’nın bazı bölgeleri bu konuda pilot bölge olarak seçilmiştir. İşte bu sıkıntıyı yoğun olarak Tilburg’daki Türkler yaşamakta. Konuyu detaylı olarak ilerleyen sayfalarda okuyacaksınız.

 

Hollanda bir yandan insanları değişik vasıtalarla fuhşa teşvik ederken, diğer yandan fuhuş sektöründe çalışanları kurtarmak için 3 milyon fon ayırıyor.

 

Hollanda’daki, özellikle Türk camiilerinin mimarisi ile ilgili genel değerlendirmeleri bu sayımızda okuyacaksınız. Amacımız bazı camiilerin mimarisindeki olumsuzlukları bizi temsil edip etmediğini dillendirmek.