Bizleri Yok Edecek Tüketim Çılgınlığı...!


  • Kayıt: 27.11.2018 21:13:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:46

Bizleri Yok Edecek Tüketim Çılgınlığı...!

 

Soğuk ve karanlık kış günlerinde insanlar daha az mutlu ve daha çok karamsar olduğu ve ruhsal rahatsızlıkların çoğaldığı, aile içi şiddetin arttığı ve kendi egolarımızı tatmin edecek yeni uğraşlar ve heyacanlar peşindeler.

 

Geçen Cuma günü, 23 Kasım da, Şahane Cuma,  Hollanda’lıların Zwarte Vrijdag  'koopjesdag'  ve Amerika’lıların Black Friday dedikleri Hollanda’da, o günde 3,5 milyon ödeme kartının kullanıldığı toplam  475 milyon euro’yu geçen alışveriş yapıldı. Bu çılgınlık geçen  yıla göre yüzde 21 dafa fazla.

 

Hollanda’da esnaflar esnaf  odaları mutlu. Vergi dairesi daha çok vergi gelirlerini artıracak. Üretenden  tüketime giden ticari faaliyetlerden herkes memmun. Çünkü herkes, para, pul, euro, ve dollar kazanıyor.

 

Politkacılar, kabine ve hükümet alım gücünün atrttığını, ekonominin iyiye gittidiğini resmi rakamalarla belgeleneceği ve gösterileceği için, Hollanda yapılan alışveriş çılgınlığından memmun ve mutlu.

 

Bir Yandanda….

 

Temiz çevre, temiz ve ödenebilinir su, doğal tarım alanlarınının korunması, yeraltı su kaynaklarının araştırılması, iklim değişikliğinde aşırı sıcaklık ve kuraklık veya aşırı yağış ve sellerden bahsediyoruz.

 

Birleşmiş Milletlerin İklim Değişimi Çevre Sözleşmesine, uyum ve hedeflenen sözde anlaşmalara uyulmasını istiyoruz.

 

Ne kadar Hipokritiz


Alışveriş ve tüketim toplumunu yaratarak doğayla, iklim değişikliği ile mücadele etmemiz mümkün değildir. Gerçekten çifter çifter gerekli tüketim ve kullanım ürünlerine sahibiz. Aylarca gereksiz tüketime katılmadan yaşayabiliriz ama o zaman ekonomi iyi gitmeyebilir, işsizlik ve fakirlik yeniden artabilir diyor uzmanlar.

 

Aslında kendimizi yok edecek bir yaşam biçimi mi oluşturduk ?

 

Kendi kendimizi mutlu ve huzurlu kılacak madde ve tüketime dayalı  bireylerden oluşacak “Egoları güçlü Ben’leri “mi inşaa ettik. Üretecek ve tüketecek yeni akıllı robotlar mı geleceğin post modern toplum insanı.

 

Ne yaparsak yapalım insan oğlu doğuştan günümüze, arama, hissetme, dokunma ve deneyerek kabül etme görevini devam ettirecektir. Bunun yanında kendi bireysel mutluluğumuz ve ütopik bir barış toplumunu komşuyu zehirleyerek ve ölümcül silahları satarak kendimiz evimizde ne kadar güvenli ve mutlu olabiliriz ki.

 

Mutlu ve güvenli bir yaşam dileğimle,

 

Nejat Sucu