HALKA DEĞİL, RUTTE`YE SEÇİMLERDE SOKAK YASAĞI!


  • Kayıt: 22.01.2021 17:30:45 Güncelleme: 22.01.2021 17:30:45

HALKA DEĞİL, RUTTE`YE SEÇİMLERDE SOKAK YASAĞI!

Ali Develioğlu

Artık şu açıkça belli oldu : korona önlemleri alınırken Rutte`nin basit iki kriteri var: ucuz olması ve 17 Mart seçimlerinde oy getirmesi! Salgını önlemesi kriter değil!

Rutte hükümeti , gece saat 21:00 sonrası sokağa çıkma yasağını (avondklok) meclise nihayet onaylatabildi! Senatoda reddedilmiş, mecliste eleştirilmişti. Rutte zorladı, çoğunluğu tavladı.

Gece yasağı hem ucuz, hem `iş yapan` hükümet mesajı vererek oy getiriyor! Yani bir taşla iki kuş vuruyor bu yasakla! Hatta polis 95 euro ceza da yazacağından karlı bile.

Tek sorun şuydu Rutte için, onu da halletti: 6 milyon köpek var, 5 milyon kişi gece köpeğini işemeye çıkarıyor. Yasaklarsa oy kaybı demek! O kadar saf mı Rutte! `Tek başına işetmeleri` şartıyla onları muaf tuttu! Sanki şimdiye kadar toplanıp grup halinde işiyorlardı! 

5 milyon her gece köpek işetirken artık virüs bulaşmayacak. Köpeksiz yürümek yasak! 

Ayrıca önlemlerin, Rutte`nin temsil ettiği süper zengin şirketlerin de işine gelmesi gerek! Bunlara vermek için 7,5 milyar euro ayırdı hükümet! Önceki 8 milyar gerçekten kurban olan küçük -orta işyerlerine yönelikti, o haklıydı, ama bu yenisi asla! Peki, kriz var, bu para nereden bulunacak ? Devlet borçlanacak ve para basacak. Yani enflasyon, sen ben biz ödeyeceğiz!

Senato ve mecliste tepkiler haklı. Gece yasağı saçmalığı yerine aslında şunlar gerek:

Rutte 10 yıldır sağlık sektöründen 77 bin personel attı, 70 milyar euro para kıstı, onlarca hastahane kapattı. Fakirden alıp zengine verdi. Bu parayı geri alıp sağlık sektörüne yatırsın. `Hastahaneler yetersiz, ölüme terkediliceğiz` diye korkar hale geldi halk!

Bir maske fabrikası bile açamadılar! Vurguncular Çin`den 10 kuruşa alıp burada skandal fiyatlarla milyarlar vuruyor! Bu rezalet bitmeli! Vurguncu şirketlerin yerine devlet kendisi ucuza kaliteli maske alıp halka dağıtmalı: ffp2, KN95 veya ffp3 maskeleri yani. Sağlık sektörüne bile vermediler bunları. Önlem dediğin böyle olur! VİRÜSÜN KÖKÜ KAZINIR!

Büyük şirketler hala işçileri evde çalışmamaya zorluyor! Rutte bunların çıkarına dokunsun! Üstelik de şimdi bir de destek alacaklar milyarlar! Mecbur kılınsın bu büyük şirketler! (Wibra, Zara en H&M gibiler mesela!)

Ve daha neler neler, ne faydalı önlemler var! Ama pahalı buluyor Rutte! Bizi eve tıkmak ise ucuz ve kolay! Nasılsa halk sabrediyor. Önlemlerin asıl en önemlisi şu:

DÜNYADAKİ TÜM RUTTE HÜKÜMETLERİNİ KAPATIN. ALTERNATİFLERİNİ AÇIN, SALGIN BİTER!