HÜKÜMET KURSAYDINIZ ÖNCELİĞİNİZ NE OLURDU ?


  • Kayıt: 05.03.2021 13:43:07 Güncelleme: 05.03.2021 13:43:07

HÜKÜMET KURSAYDINIZ ÖNCELİĞİNİZ NE OLURDU ?

Ali Develioglu

Seçimlere parti olarak katılsaydınız 17 Mart`ta en çok neye yatırım amaçlardınız?

Bence en başta sağlık geliyor. İkincisi işsizlik. Üçüncüsü maaşlara zam.

Sağlık sektörü perişan, 11 yıldır Rutte hükümeti kısıntılarla ve 77 bin personeli işten atarak en çok ihtiyacımız olan bu sektörü berbat etti. Zengini daha zengin etti. Irkçılığa yarayacak koşulları besledi böylece.. O yüzden sağlığa önümüzdeki 4 yıl en az 300 milyar euro yatırım gerekiyor! Ki insanlar hastahaneden yer yok diye kovulmasın ya da ölüme terk edilmesin!

Ama VVD`nin seçim programında sağlık yine yok! Sadece yasaklar var! Gelir artışı da yok! VVD yeni 4 yıllık dönemde sağlık sektörüne sadece toplam 70 milyar euro bile ayıramıyor! Yani 10 yıldır ne yapmışsa aynisini yapacak! Perişan etmeye devam!

Sağlığa en çok yatırım vaadeden parti SP: yaklaşık 240 milyar euro ! İkinci parti DENK: yaklaşık 160 milyar euro. Üçüncü parti PvDA: yaklaşık 140 milyar euro. Dördüncü parti 50Plus : Yaklaşık 130 milyar euro ve beşinci parti Groen Links : yaklaşık 125 milyar euro. Diğerleri VVD gibi.

Silahlanmaya en fazla yatırım isteyen parti ise VVD !

Silahlanmayı azaltacaklar ise DENK, SP ve Groen Links!

Evdoktorları geçenlerde haykırdı: " Sağlığa dev yatırım ancak bizi kurtarabilir"!

Seçimlerde oy verilirken kaşa göze oy verilmez. Partilerin ne yapacağını bilmek gerekir. Öncelik neyse, onu seçmek gerekir. En kötü koalisyon olasılığına dur diyecek şekilde oy vermek gerekir.

Irkçı veya aşırı sağ bir koalisyonu önlemek önceliğimiz olmalıdır. Böyle bir koalisyon daha az doktor ve hastahane, daha çok hasta ve ölüm demektir. Ve de daha çok kovulan göçmen!