Politikada gelecek 4 yılın misyonu ve vizyonu


  • Kayıt: 22.03.2021 21:59:04 Güncelleme: 22.03.2021 21:59:04

Politikada gelecek 4 yılın misyonu ve vizyonu

Nejat SUCU

Politikada çok özel olmak gerekiyor. 4 yıl sonra partiler büyük heyecanlarla kabul ettiklerini liste dışı veya seçilemeyecek bir yere koymaları mümkün.

Birden çok kişi, kurum ve vakıf kendisinin çok önemli bir misyonu ve vizyonu olduğunu düşünür. Yadırgamamak gerek, her birey, her kurum, vakıf kendisinin var olan toplumsal sorunlara merhem olacağını düşünür ve ona göre hareket eder.

4 yıl sonraki seçmen ve seçilmenin tercihlerini belirlenmesi için Türk toplumunu temsil eden Türk Sivil Toplum Örgütleri Hollanda Temsilciler Meclisi’nde 17 grubu bulanan politik partilere 4 yıl içinde nelerin sorun olduğunu yazılı bir manifesto olarak bildirmeleri, çare ve çözüm önerilerini sunmaları ve bunları takip etmeleri gerekir.

Mart 2025 yeniden imtihan (Sınav) yılı

Gelecek Temsilciler Meclisi seçimleri de, zannedersem Mart 2025 olacak, tabii ki bir Erken seçim filan olmazsa. O zaman politik partiler belirli bir sınav yapmış gibi belirli bir puan alarak oy vermede tavsiye edilmeleri mümkün.

Özgür idare dokunulmazlığı!

Her seçimlerde, bazı sözde kendini bilmez değnekçiler, partizanlar ve belirli bir politik partinin propagandistleri ortaya çıkıyor ve bir partinin dışında başka partilere oy verilmesini engellemeye çalışıyorlar.

Ben buna Mahalle baskısı diyorum. Bu baskılara rağmen seçmen her ne kadar yönlense ve manipüle olsa, ve de şekil ve sembol politikalarına oy verseler de, yine de Hollanda devleti seçim güvenliğini yüzde 99.09 garanti altına almaktadır.