Gelecek Yılların Planlarını Yapabilmenin Güzelliği


  • Kayıt: 05.04.2021 09:06:24 Güncelleme: 05.04.2021 09:06:24

Gelecek Yılların Planlarını Yapabilmenin Güzelliği

Nejat SUCU

Yaşam her zorluklara rağmen, olağan haliyle devam ediyor Hollanda’da. Sosyal ilişkilerde elle tutulur ve gözle görülür bir şekilde azalmanın olduğu kesin. Buna sosyal fakirlik, çaresizlik ve yalnızlık da diyebiliriz.

Kim ne yaparsa yapsın, kim ne düşünürse düşünsün geçmişte var olan, bilgi ve tecrübe ile gelecek ufkumuz körelmemeli. Hepimizin bir ilgi, bilgi ve uzmanlık alanı var ve o güzel insanların çalışmalarına da saygı ve ilgiyle izliyorum. Güzel olanlar bana yaşam sevinci ve ilham vermekte.

Geçmişte sosyal köprülerimiz vardı.

Geçen 40 yıl biraz daha iyi bir yere gelebilir miyiz mücadelesi ile geçti yaşantımız. Her zaman kendimi değerlendirmişimdir. Var olan imkanlar içinde, unutulan, unutulmayan ve değer bulan çabalarımla var olan imkanlar içinde kaderince var olan bazen sıcak bazen soğuk katkılarım oldu.

Her insan gibi, yanıldıklarım, hayal kırıklıklarım, yalnızlıklarım ve çaresizliklerimde vardı tabii ki. Fakat, devamlı ileriye bakarak, geriye takılmadan orta yolu bulmaya çalıştım.

Gelecek günlerde Korona pandemisinin vermiş bulunduğu tahribatı, yıkılan köprüleri yeniden atmak ve yeniden günlük yaşantımıza geçirmek için sosyal duyarlılık çalışmalarına gereksinim var.

Rehberlik ve Destek projesi !..

Evet gelecek günlerde, aklımda olan ve bugünlerde olgunlaşan bir sosyal duyarlılık faaliyetini kağıda dökerek gerekli olan kaynakları bulmak gerek. Bu konuda ilk önce Hollandaca yazımını yaparak kaynak araştırmaya başlamak gerek.

Bu konuda iyi bir ekip oluşturmak gerek. Kim bu konuda bir düşünce ve planı varsa bana her zaman yazabilir. Bazı çalışmalar yalnız olmayacağı kesindir.

Geleceğe yeniden umut ile bakabilmek ne güzeldir. Yaşantımızda birden çok baharı yaşayabilmek ve geleceğe yeniden umutlu ve inatla inşa edebilmeyi denemekten başka çaremizde yoktur aslında.

İlk önce yapılması gerekenler ve daha sonra kaynak aramak gerek. Gelin hep birlikte ortak olalım. Gelin hep birlikte ekilen tohumun başağını birlikte paylaşalım.

Saygı ve sevgilerimle.