ABN`İN YOLSUZLUK CEZASINI SİZ ÖDEMEK İSTER MİSİNİZ ?


  • Kayıt: 22.04.2021 08:30:54 Güncelleme: 22.04.2021 08:30:54

ABN`İN YOLSUZLUK CEZASINI SİZ ÖDEMEK İSTER MİSİNİZ ?

Ali Develioğlu

ABN banka hesabı olanlar dikkat! 1 Temmuz`dan itibaren para çekme ya da yatırma durumunda ABN`e ödeyeceğiniz haraç miktarı çok artıyor!

Eğer bir yıl içinde toplam 10 bin Euro`dan fazla para çekmişseniz, daha sonraki her çekişinizde 5 euro haraç artı çektiğiniz miktarın yüzde 0,5 kadarını ödeyeceksiniz. 10 bine kadar değişme yok, yine ücretsiz.

Örnek: diyelim ki 2021 yılında çektiğiniz paraların toplamı 10 bini aştı. Ama siz yine çekmek istiyorsunuz ve diyelim ki 1200 euro daha çekmeniz lazım. 5 euro artı 6 euro = 11 euro ek haraç ödeyeceksiniz ABN`e.. Ondan sonra başka bir defa mesela 500 euro daha çekmek istediniz o zaman da sabit 5 euro + 2,5 euro (500 euronun yüzde 0,5`u) = 7,5 euro ödemeniz lazım ABN`e! Yani her çekişinde (kaç kez çekerseniz çekin) artık sabit 5 euro bir de çektiğiniz miktarın yüzde 0,5`unu ödeyeceksiniz!!

Ayrıca otomattan ABN`e para yatırırken ödeyeceğiniz miktar da bu yıl iki misline çıkarıldı!

Toplam 60`a yakın ülkede şubesi bulunan 200 yıllık Hollanda merkezli ABN Bank, 60 milyar euro borsa değeriyle Avrupa`nın sekizinci , Dünyanın ise on beşinci en büyük bankası durumunda! Ama şuna dikkat:

Dün Hollanda medyasında ABN Bank`ın yarım milyar euro para cezasına çarptırıldığı bildirildi! Sebep kriminel, mafya ve kaçak ticaret sektörüne kara para aklamak! Milyarlar aklamış, büyük karlar etmişler!!

İşte ABN`in kriminel yolsuzluk nedeniyle çarptırıldığı bu yarım milyar cezayı , ABN hesabı olanlar sizler ödeyeceksiniz! Adam kendisi niye ödesin ki canım, olur mu öyle şey! Dar gelirlileri de etkiliyor bu yıllık 10 bin euro sınırı. Lütfen elinizden geleni yapınız dostlar, yeter ki ABN`in başındaki abilerimiz, ki Allah onlara zeval vermesin, kendi ceplerinden bu cezayı ödemek zorunda kalmasın! Bir harf oynatmasıyla, Afrika`da bir gencin bir yıllık gelirini kazanıyorlar!

ABN`in yeni marifetinin şu yanı da var: online/çevrimiçi/dijital alışverişe yönlendiriyor, korona sonrası modaya yani! Çünkü online alışverişte bu haraç miktarını değil, çok az ve sabit bir transfer ücreti ödeyeceksiniz. Bunlar tabii ki banka sektörü tarihinde önemli yeni adımlar, sektör günün koşullarına ayak uyduruyor, deri değiştiriyor.

En önemlisi: Banka sektörü tüm toplum gibi acımasızlaşıyor. Bu kararları geri alacak sol bir hükümet de yoktur!

En komiği ise şu, ama şimdi okuyunca lütfen küfretmeyin! ABN bu kararı kamuya açıklamasında şöyle yazmış:

" Yolsuzluğa karşı mücadelemizin getirdiği ek masrafları karşılamak için bu kararı aldık."