HOLLANDA, TURİSTİN ÜCRETSİZ PCR TESTİNE KARŞI MI !


  • Kayıt: 15.05.2021 10:23:58 Güncelleme: 15.05.2021 10:24:45

HOLLANDA, TURİSTİN ÜCRETSİZ PCR TESTİNE KARŞI MI !

Ali Develioğlu


Avrupa Komisyonu PCR korona testinin tamamen ücretsiz olmasına uğraşıyor. Ancak komisyonun önünde Hollanda engeli var! Hollanda ticari PCR testi yapan  şirketlerin bundan para kazanamayacağı gerekçesiyle buna karşı. (Kaynak: BNR haberi ve açıklamalar)
Ücretsiz test teklifi, özellikle turizm sezonunun açılmasıyla, turistlerin test yapma zorunluluğundan kaynaklanıyor. Turist ailesinin  gidişte dönüşte yaptıracağı  test gideri 100 euro`yu aşıyor! Ücretsiz test  yanlısı Yeşil Sol AB milletvekili  Tineke Stirik, AB Parlamentosu ve komisyonun anlaşamadıgını, Hollanda`nın paralı teste devamı savunduğunu duyurdu.
Spoedtest.nl direktörü Rasmus Emmelkamp ise şirketleri ve ücretli testi savunarak, bu testlerin şirketler için pahalıya malolduğunu, ücretsiz yapamayacaklarını, ucuzlatmak için ise Hollanda hükümetinin kendilerine mali destek sağlamasının şart olduğunu söıyledi!
Şirketlerin milyarlar kazanmaları mı, yoksa halkın sağlığı mı? Yorumu size bırakıyoruz! Bu tavır nasıl bir İNSANLIKTIR?  Bir yıldır ülkeler ve halklar salgın felaketinden binbir türlü fedakarlıkla çıkmaya çalışırlarken! Bu zihniyete iki ayrı örnek daha, bakın:
Uluslararası aşı ticaretinde parmağı olan Amerikalı süper korona zenginlerinden Bill Gates, geçen hafta aşı lisansının serbest bırakılmasına karşı çıkmıştı. Halbuki özellikle yoksul ülkeler lisans ve üretim halkı istiyor, aşıyı bir an önce üretip halklarını kurtarmak için!
Bionthec -Pfizer aşısının ortağı olan aşı tüccarı Uğur Şahin de geçen hafta  Almanya`dan  bu koroya katılarak aşı lisansının serbest bırakılmasına karşı çıktı! Çünkü serbest olunca dünyada üretim hızlanacak, beyefendi yeterince satış yapamayacak, birkaç milyar eksik kazanacak! 
Ama bunların para hırsının tam aksi bir gelişme de oldu geçen hafta! Batının karaladıgı Çin, Türkiye başta olmak üzere Breziya, Endonezya gibi daha birçok ülkeye kendi Coronavac aşısının BEDAVA LİSANS HAKKINI VERDİ! Ve aşı artık Türkiye`de de üretilebilecek, halkımız hızla korona derdinden kurtulabilecek! Mutlu olay işte bu!
Salgının neden uzadığı, bir kısım gereksiz can kaybının nedeni giderek netleşiyor.