SALGINI PARA İÇİN KULLANANLAR YENİ FELAKETLER PEŞİNDE !


  • Kayıt: 24.07.2021 21:40:59 Güncelleme: 24.07.2021 21:44:18

SALGINI PARA İÇİN KULLANANLAR YENİ FELAKETLER PEŞİNDE !

Ali Develioğlu

Son günlerde İngiliz ana medyasında karanlık bazı isimlerin korona önlemlerini yönlendirme çabaları: Daily Telegraph, Guardian, Daily Mail ve BBC ! Ama tüm dünyayı ilgilendiriyor!

Söz konusu isimler: Christopher Steele, Carole Cadwalladr, Zack King, Firstlight Group…

Amaç: Korona salgınını, dev şirketlerin çıkarları doğrultusunda kullanmak! Bu amaçla aşırı korku kampanyası yürütmek ve çok sert ulusal kapanma için hükümeti etkilemek!

SAGE SKANDALI ?

SAGE koronaya karşı İngiliz hükümetinin danışma kuruludur. `Scientific Advisory Group for Emergencies` yani `Acil Durum Bilimsel Tavsiye Grubu` anlamına gelir. Türkiye`deki `Korona virüs Bilim Kurulu` ya da Hollanda`nın ayni konuda görevli RVIM`i ile aynidir.

(ABD`nin korona baş danışmanı Anthony Fauci Irak işgalcisi eski başkan Bush ile kolkola)

SAGE`nin içinden ve dışından bazı bilim adamı ve danışmanlar ise , Independent SAGE, yani `Bağımsız SAGE`yi kurdular. İndependent SAGE, resmi SAGE`yi ve Boris Johnson hükümetini koronaya karşı son derece sert kapanma önlemlerine zorlamak için kuruldu. Lobi örgütü! Yalan haberlerle salgının önümüzdeki aylarda felakete dönüşeceği iddiasını yayarak korku kampanyası yürütüyorlar!

İndependent SAGE, salgından yüzmilyarlar kazanan dev sigorta şirketleri, borsa grupları, ilaç tekelleri, hükümetlere milyarlaca borç veren bankalar, Amazon gibi dijital ticaret sektörü ve internet sanayisinin hizmetinde. Korku ve kapanma nedeniyle internet üzerinden küresel dijital satışların ve çeşitli sigorta bedellerinin bir yıldır nasıl hızla arttığı, hükümetlerin esnaf ve işletmelere yardım amacıyla bankalara on milyarlarca dolar borçlandığı ve ilaç şirketlerine on milyarlar ödediği ortadadır!

İngiliz medyasında öne çıkan Christopher Steele, çıkarcı İndependent SAGE`nin baş kurucusu: İngiliz İstihbarat Servisi M16 ajanı, biliniyor.

Christopher Steele ile birlikte The Citizens adlı diğer bir `sert kapanma ve korku yayma` lobi grubunu kuran bir isim daha var : Carole Cadwalladr! Guardian gazetesinden! Bir de Independent SAGE ve The Citizens`in yalanlarını yaymak için medya grubu kurmuşlar: Firstlight Group 

İndependent SAGE, The Citizens, Firstlight ve bu kişiler hem resmi korona bilim kurulu SAGE içinden hem dışından, hem de medyadan , her türlü yoldan yalan haber ve bilgilerle Johnson`un korona politikasını sert yasaklar ve halka korku saçmak yönünde etkileme uğraşında!

Geçtiğimiz mart ayında Almanya`da da benzeri gelişmeler olmuş ve Alman İçişleri Bakanı Seehofer`in `Koronavirüs Bilim Kurulu` olan Robert Koch Enstitüsü ile `EN KÖTÜ KORONA SENARYOSU` kurguladığı ortaya çıkmıştı.

İngiltere`deki bu yeni tartışmanın ilginç bir yanı da şu: olayın başındaki İngiliz M16 ajanı Christopher Steele ayni zamanda geçmişte Trump`ın Rusya`ya hizmet ettiği şeklindeki sahte dosyayı da hazırlayan kişi! Ve gerek bu Steele gerekse Carole Cadwalladr`ın , Trump`ı Rusya işbirligi iddiasıyla yargılamış olan Amerikan savcısı Mueller`in açık destekcisi olmaları dikkat çekici! Independent SAGE korku lobisi tamamen ABD başkanı Biden yanlılarından oluşuyor.

Korona uzmanı mı bunlar? Kesinlikle hayır. Alakaları yok! Kurdukları `Independent SAGE` ; davranış bilimcileri, klinik psikologlar ve medya yönlendiricilerinden oluşuyor! Aralarında tek bir epidemisyen, virolog, biyokimyacı yok! Sadece korku ve lobi için oluşturulmuş bir ekip!

ABD`de bir yıldır Beyaz Saray`ın korona politikasını yönlendiren Fauci de Biden`in adamı olarak biliniyor. Fauci eskiden İrak`ı işgalcisi Bush`a yakınlığıyla da tanınıyor. Neocon ve neoliberallerin adamı.

Korona kuşkusuz diğer bir çok hastalık gibi ciddidir, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ciddi bir `yeni mevsimsel grip` olarak tanımlanmıştır ve bu salgına karşı gerekli ve doğru önlemleri MUTLAKA almamız gerekir.

Ama felaket yaygarası yaparak salgını dev şirketlerin cebini doldurmak amacıyla kullanmak iğrenç ve farklı bir olay!

Bir yıldır küresel kapitalist sistemde yüzmilyarlarca dolar cep değiştiriyor, felaketten kazanan tepedeki çok dar bir grubun elinde toplanıyor ve halklar yoksullaşıyor, farkında mısınız? Lanet olsun.

Ali Develioğlu