Şimdiki Zamanı Yakalayabilmek !...


  • Kayıt: 11.09.2021 10:22:42 Güncelleme: 11.09.2021 10:22:42

Şimdiki Zamanı Yakalayabilmek !...

Nejat Sucu

Günler, aylar ve yıllar gelip geçiyor. Ekonomi de 24 saat faaliyet, yeni üst akıl, buluş, inovasyon ve para kazandıracak ürün ve üretim bütün hızıyla devam ediyor.

Gelişmelere bizde takılıyoruz

Bilerek, bilmeyerek bilinçli ve bilinçsiz bizde gelişmelere ve uygulamalara takılıp, evet bizde bu yeni gelişmelerin bir üretim ve tüketim parçası oluyoruz. Tabiki burada geride olan ve geride kalan toplumlar bireyler, şehirler ve ülkelerde var.

Tabiki var olan klasik sistemler ve yüzyıllarca yazılı basılan gazeteler ve renkli ve boyalı medyada zorluk çeken lerden biri.

Parası olan için sorun yok

Paranın merkezine ve gücüne sahip olan. Para, alım gücü son 30 yılda son derece öne çıkan, bütün birey ve toplumsal ilişkileri belirleyen bir araç ve meta oldu. Dünyevi düşünce, felsefe ve yaşam biçimi ne olursa olsun, bütünümüz bütün farklılıklara rağmen yeni dünya düzenine uyduk veya uyumaya çalışıyoruz. Dışarda kalma gibi bir lüksümüzde yok aslında!

Hollanda Türk Toplumu Nerede?

Ben bu kadar hızlı ve uyumlu bir geçiş döneminin gerçekleşeceğini beklememiştim. Toplumsal değişim, uyum, entegrasyon, akültürasyon, asimilasyon ve partisipasyon olanca fırtına hızıyla devam ediyor.

20 yıl önce yaşlanan Hollanda nüfusuna 2025’den sonra biz göçmenlerin çocuklarının ve torunlarının bakacağını yazmıştım. Zamanı bu kadar hızlı gelişeceğini bilememiştim ve zaman hesaplamasında 10 yıllık bir farkla yanılmışım. 2015 ‘den itibaren göçmenlerin torunları ve çocukları sağlık sektöründe yerlerini almaya başladılar bile.

Tabuları ve inancı belirleyen Geld/ Para / Pul, Mani / Money 

Evet son yıllarda insanın yaşam biçimini, yaşam şartlarını, inanç ve politik felsefesini belirleyen bir araç ve meta, kazanç, gelir, servet ve para oldu. Onun içindir ki iyi yaşam şartları olmayan genç göçmenlerin umuda yolculukları Batı Avrupa ülkelerine devam etmekte ve devam edecek.

Pastadan payımız artmakta

Son yıllarda, ortadaki var olan pastadan, Sağlık sektöründeki pasta payı €120 milyara yaklaştı. Bizimde daha fazla pay almamız gerektiğini yazmıştım. Son yıllarda harcamaların yanında , pastadan alınan pay da büyüdü. Bu büyümenin kalıcı devam etme umuduyla hoş ve güzel kalın.