Hollanda’da Vatandaşın Alım Gücü Yüzde 2,2 Artı!..


  • Kayıt: 16.09.2021 14:29:24 Güncelleme: 16.09.2021 14:29:24

Hollanda’da Vatandaşın Alım Gücü Yüzde 2,2 Artı!..

Nejat SUCU

Korona pandemisi ile gelen ekonomik tedbirler, alınan desteklerle birlikte Hollanda çalışanlarının ücretleri yüzde 2,9 ile yüzde 4, 3 oranında belirgin bir artış sağlanmış bulunmakta. Hollanda halkının ve tüketicinin alım gücü geçen yıllara göre yüzde 2,2 oranında arttığı bilinmekte.

Bunun yanında serbest meslek ve ticari faaliyet yapanlarınında gelirlerinde artış gözlenirken, serbest meslek sahiplerinin yüzde 40‘nın işyerlerini kapatmak ve tasfiye etmek zorunda kaldıkları da belirlenmiş bulunmakta.

Çalışanların, büyüyen ekonomideki gerekli var olan iş ve üretim gücünü karşılamak için daha fazla çalıştıkları bilinmekte. Geçen yıllara göre, daha fazla çalışma, aynı zamanda daha fazla gelir ve kazanç anlamına da gelmekte.

Hollanda devletinin verdiği ek destek ve yardımlarında Hollanda halkının alım gücünün yüzde 1 oranında artışına katkı sağladığı bilinmekte.

Eurozone denen AB ülkelerinde ( EBC ) enflasyon yüzde 3 olarak tespit edilmiş bulunmakta.

Bunun yanında Hollanda halkının geçen 2020 yılında, 46 milyar Avro’dan daha fazla para birikimi yaptıkları ve yaptıkları birikimlerinin çoğunuda harcamadıkları bilinmekte.