30 yıl ve bin ders sonra hâlâ ehliyetini alamadı!


  • Kayıt: 13.10.2021 19:39:17 Güncelleme: 13.10.2021 19:39:17

30 yıl ve bin ders sonra hâlâ ehliyetini alamadı!

Furkan TURGUT

İngiliz Isabelle Stedman 30 yıldır ehliyetini almaya çalışıyor, ancak sürüş sırasında çok korktuğu için düzenli olarak bayılıyor.

İngiliz The Sun gazetesine göre, 47 yaşındaki Isabelle Stedman'ın anksiyete bozukluğu o kadar kötü ki direksiyon başında sadece gözyaşlarına boğulup titreşmekle kalmıyor, aynı zamanda bilincini de kaybediyor. Kurs hocaları, bayıldığında onu kurtarmak için direksiyonu sık sık tutmak zorunda kaldılar.

İngiltere'nin Bedfordshire ilçesinden iki çocuk annesi, 17 yaşında derslere başladığından beri on binlerce pound harcadı. Fobisi ders sırasında kendiliğinden ortaya çıktı - hiç araba kazası geçirmemiş olmasına rağmen. Ve en çok korktuğu anlar ise döner kavşaklar ile karşılaşınca oluyor.

Çaresiz Isabelle, yedi farklı eğitmeni olduğunu ve yoğun bir sürüş kursu ve hatta hipnozcuları denediğini söylüyor. "Anlamıyorum, ama sanki o kadar endişeli ve bunalmışım ki beynim sönüyor ve birkaç saniyeliğine bilincimi kaybediyorum", diyor. "Uyandığımda, yolun kenarındayız çünkü eğitmen direksiyonu devralmak zorunda kaldı."

Doktorlar ise fobisini açıklayamıyor.