Yeni Hollanda Koalisyonu ve Politik Gündemi 2022!..


  • Kayıt: 01.01.2022 11:41:28 Güncelleme: 01.01.2022 11:41:28

Yeni Hollanda Koalisyonu ve Politik Gündemi 2022!..

Nejat Sucu

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak . Korona öncesi de, Korona salgınının başlamasıyla birlikte çok özel olmayan bir söylevi sıkça duyar olduk. Sanki yeni dünya düzeni, zenginin daha zengin olduğu, zengin ile fakirin arasında uçurumun her geçen gün büyüdüğünü hepimiz biliyorduk.

1 Ocak 2002’de Avrupa Birliği, Avro Avrupa Para Birliğinin kullanımına başlamasıyla, gizlice bir fiyat artışı ve fiyatların hemen hemen avro’ya denkleştirilmesine başlanmıştı.

Mart 2020 tarihinde Korona pandemisi ile, var olan ekonomik buhran her ne kadar 1930’lara benzese de, var olan paranın gücü ve paranın tekrar Milli Ülke borçları olarak kullanıma sokulması, sanki Neobiralizm, Kapitalizm, Post Modern Sosyal ve Avrupa Birliği geçmişten ders almışa benziyordu.

Hollanda’da 17 Mart 2021 tarihinde Korona pandemisi gölgesinde Temsilciler Meclisi seçimlerini yaptı. Korona pandemisi ile gelecek korkuların, Refahı ve lüks yaşamı kaybetme korkusu, Hollanda devrik Hükümet başkanını Mark Rutte’ye yeniden eski koalisyon ortakları ile yönetme ve güven tazeledi.

“Korkunun hâkim olduğu toplumlarda, güven, akıl ve mantık aranmaz“.

Temsilciler Meclisinde Başka Alternatifte yoktu

Çok kutuplaşan, ayrışan, belirgin ve değişmeyen politik çizgilerin ortak olmayan bir toplum politik kültüründen var olan D66, VVD, CU ve CDA ortaklığından daha iyisinin çıkmayacağını iyi biliyordu Mark Rutte.

Kültürel ve toplumsal inançtan yeni bir ortak yaşama uzanan bir yoldur Hollanda toplumu. 50 yıl önce Katolik ve Protestan evliliklere karşı olan inanç grupları ne demiyorlardı ki ?

İki farklı inançtan evlenen kişilerin yastıklarının üstünde Şeytan uyur ““Twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen

Yeni Rutte IV Kabinesi Tercübe ve Güven

Yakın bir zamanda bulunan ortak ve orta yolun koalisyonunda, kimi Bakan ve Devlet Sekreterleri görevlerini alacakları belirlenmeye başladı. Hollanda Rutte IV kabinesi politik partilerine hizmet vermiş, tecrübeli ve politik itaat kültürünün var olacağı misyonu ve vizyonuyla Temsilciler Meclisi’ndeki en aritmetik ve en uyumlu politik yönetim olacak.

Kopromis kültürünün misyonu ve vizyonu

Kompromis kültürünün ve geleceğe yönelik misyonu ve vizyonu olan sağlıklı bir politik geçmişi olan politik partilerin koalisyonu. Politik parti ve Devlet yönetimi dandik ve tepki temsilcilerle yönetilemez.

Gelecekte, iklim ve mülteci krizi, fakirlikle mücadele, sosyal, kültürel, ekonomik rekabet ve siyasetin Avrupa misyonu ve vizyonuna sahip bir yeni koalisyonu biz tercih ettik ve şikâyet etmek ancak gelecek yıllarda olur ki, o zaman gelecek yıllarda daha iyisinin seçme imkânımız olur

Politikada kesin doğruculuk olmamasına rağmen kim ve kimin için Devlet yönetimde var olduğunu bilmek biz göçmenler için güzel bir duygu. Bizlerin bir kantarın gözünde hafif kaldığımız zaman, bizlerin ağırlaşarak dengelerimizi sağlayacak bir koalisyon ortağınınım “ D66’nın “olması bizlerin gelecek yaşamı için gerekli. Bir “Türk – Müslüman – Göçmen “ politik destek için ve en hayırlısı olanıdır.

2022 yılının barış, huzur getirmesini canı gönülden diler saygılarımı sunarım. “Goed en gelukkig 2022 “.