Gönlümden Geçen Hollanda Politikasındaki Değişim Rüzgarları!..


  • Kayıt: 04.01.2022 11:58:08 Güncelleme: 04.01.2022 11:58:08

Gönlümden Geçen Hollanda Politikasındaki Değişim Rüzgarları!..

Nejat SUCU

Uzun zamandır, 20 yıldan daha fazla çokça sahip olduğumuz belge, kopyalar , kendi yazdıklarımız ve 100 binden daha fazla resimlerimiz bir Dış bellekte ( Externe harde schijf ) saklıyordum. Birgün tüm birikimlerimin, saat ve para ile ölçülmeyecek emeklerimin bir anda yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağımı düşünmekteydim.

Geçen aylardan bizim Dış bellekten ses gelmemeye ve bizim Dizüstü Bilgisayara sinyal vermemeye başladı. Tabii ki yeniden, sağ olsunlar bir Dış bellek aldı çocuklar yaş günümde.

Diğer sağda ve solda olan bazı belgeleri kurtardım ama binlerce, bir daha ulaşılması mümkün olmayan resimleri yeniden resimlemek zordu. Onun için bir araştırma yaptım.

Çalışmayan bir Dış bellekte yeni bir belleğe kopya yapabilen birisini araştırdım. Çok zor ve pahalı bir işlem olduğunu söylediler.

Dün gece yeni bir umutla denemek istedim 

Bozuk diye diye bir kenarda bulunan Dış belleğimizi yeniden denedim. O anda Güneş gibi parlayan bir ışık belirdi benim bellekte. Bu sabah uzun bir denemeden ve uzun bir uğraştan sonra, üzerine konan yükle çalışmasını ve kopya etmesini sürdüren bir konuma geldim.

Daha dün umutsuz idim

Aynen günlük yaşam gibi. Evet, denemek gerek. Var olanı o anlık kabul etmeden, beklemek, araştırmak ve umutla bir güne başlar gibi yeniden başlamak gerek.

Yaşamda var olan başarının birden çok faktörleri vardır

Tabii ki başarı, mutluluk, tatmin kârlık ve yetinmek bireyden bireye değişim gösterir. Var olan la bir adım ileriye giderek mutlu olabiliyorsak başarılı olduğumuzu gösterir.

Sahip olunan başarı ile başkalarını mutlu etme gibi bir lüksümüzde yoktur. Mutlu ve barış içinde yaşayan bir toplumda her bireyin görevlerinin yanında hakları da vardır. Derecesi, oranı, paylaşımı, kimden kime ve ne için gibi binlerce soru ve cevap bekleyen bir karşıtlar sisteminin içinde yaşayanlar olarak Demokrasi’yi zor, çekici, güzel, bakılması ve gereken güzel bir sistem yumağıdır Demokrasiler. Tabii ki ne kadar güzellikler içerisinde davranır, süsler gerekli bakım ve makyajını da yaparsak o kadar verim ve üren verir Demokrasiler.

50 yılda alınan yol 

Gönlümden bu politik gelişmeler geçiyor ve bunu bekliyordum. Hollanda'da 10 Ocak 2022 tarihinde göreve başlayacak yeni Rutte IV koalisyon hükümetinde 2 bakanın Türkiye’den gelmiş olmasını, göçmen kökenli olmasını ben önemli buldum. Bizlerin, isteyenlerin, uyum sağlamak, yer bulmak, edinmek isteyenler için Demokratik Hollanda sisteminde kat edilen yol küçümsenmeyecek derecede büyük.

Gelin buna Kraldan Kralcı olduğunu söyleyin, yine gelin siz buna sembolik, gelin siz buna asimile olmadan olmayacağını söyleyin yine, toplumsal katmanlar ve gelecekte toplumsal çıtalarımızın çok kültürlü ve çok renkli Hollanda yolunda önemli bir politik gelişmedir.

Bana göre, şüpheci olmanın yanında iyimser, sevimli, umutlu ve yaşam için yeni yeniden güzelliklere acılan bir yelken misali yeniden denemek gerek . Başka çaremizde yok aslında. Güzel bir hafta ve yeni yıl başlangıcı dileğim hoş ve güzel kalın.