Mutlu ve Özgür Yaşanan Ülke Hollanda...!


  • Kayıt: 07.01.2022 00:26:30 Güncelleme: 07.01.2022 00:26:30

Mutlu ve Özgür Yaşanan Ülke Hollanda...!

Nejat Mustafa

Her ne kadar doğduğumuz ülke Türkiye ve Anadolu topraklarını unutmasak ta, sevgi ve gönül bağlarımız devam etse de, yaşadığımız ülke Hollanda’ya daha da çok odaklanmamız gerektiğini yıllarca söyledim ve yazdım.

Her ne kadar var olan olumsuzluklara karşı Türk göçmenleri için, her zaman var olan olumsuz sosyal, ekonomik, kültürel politik şartlara rağmen, umutlu, olumlu düşünce, gelecek için var olan olanaklarla mücadele etmemiz gerektiğini her zaman savundum.

Hollanda siyasi partilerinde yer almak

Yıllardır var olan politik partilerde yer almak, etkili ve yetkili olmamız gerektiğini söyledim, yazdım ve çizdim. Son Markt Rutte IV kabinesinde yetki bulan 3 göçmen bakan olması, gerçek politik realiteyi haklı çıkartıyor. Var olan tercih, zaman ve şartlarda oluşan politik ayrışmaların bizlerin temsili için çokta katkılı olmadığını söyleyebilirim.

Kara kaşımıza ve gözümüze aşık değiller !

Kimse bizim kara kaşımıza ve kara gözümüze meftun değil. Var olan sistemin içinde sisteme, ekonomiye, sosyal, politik ve kültürel yaşama artı değerimiz varsa, o zaman eşit vatandaş olma yolunda adımlarımız emin ve güvenlidir.

Arz ve talep meselesi 

Ekonomik büyüme Hollanda'da bekleneninde üzerinde. Eğitimli ve kalifiyeli iş gücüne bugün dünden de çok gereksinim var. Gençlerimiz eğitimlerini tamamlayarak iş pazarında yerlerini alıyorlar ve alacaklar.

Evrensel değerlerde dünya vatandaşı olmak.

Her alanda gençlerimize iyi gelecek sunan bir Hollanda, Avrupa Birliği ve sınırlar ötesi iş pazarı ve gelecek var. Yeter ki belirli saplantılardan, ütopik doğru olmayan inanç fündamentlerden, beklentilerden, feodal kalıntılardan uzak bir birey ve dünya vatandaşı olabilelim.

Prangasız hür düşünme, davranma ve yaşamak   Aslında yaşamda en önemli olan beynimizdeki düşüncelerimize pranga vurmadan hür bir birey olarak yaşamımızı kurmak çok çok önemli. Hür düşünce ve iradeden mutlu birey ve Mutlu bireylerden barış içinde refah bir ülke doğar.

Seçim yapmak zorundayız

Evet Bedenim Hollanda'da ama aklım ve başım Türkiye’de. Evet Türkiye ikinci vatan, Türkiye’yi Baba ve Anavatan seçenlerin, daha çok etkili ve yetkili olacakları kesin.

İyi bir eğitim alırız, gençliğimizin baharında büyüklerimizin doğduğu memleketimiz Türkiye'de artı değer ve hizmet olmak istersek ne güzeldir. Bu konuda gelecek daha güzel organize ve koordine edilmelidir.

Saygı ve sevgilerimle.