NE MUTLU BİZE!


  • Kayıt: 11.03.2022 19:10:44 Güncelleme: 11.03.2022 23:20:18

NE MUTLU BİZE!

Niğmet Akgül

Hükümet ve Vergi Dairesi daha önce bakım paraları için medyada haber olmuştu. Şimdilik ailelere sus payı olarak, 30.000 euro verdiler. Tabii isteyen özür durumuyla ilgili bildirimden sonra, daha fazlasını alabilir.

Yalnız gel gelelim yeni yanlışlara. Edindiğim bilgilere göre, teknik bir hatadan dolayı 2012'ten 2017 yılına kadar; kira yardımı, sağlık sigortası, dar gelirli ailelere yardım gibi konularda da sıkıntılar yaşanmıştır. Belastingdienst yabancı uyruklu vatandaşlara hakkından daha az vermiştir, ya da hiç vermemiştir. Şimdi biz tek tek, vatandaşlarımıza bu konuda yardim ediyoruz.

Ailelerin 10.000 euro'dan başlayıp 60.000 euroya kadar alabilmelerini sağlamak için, elimizden gelen her şeyi yapalım. Lütfen bu konuyu es geçmeyin. Çünkü neredeyse herkes özellikle, Türk vatandaşlarımız bu parayı eksik aldılar. Sevgili arkadaşlar lütfen uyanık olalım. Gelin hakkınızı yasal yollarla alalım.

Bazı bürolar sizden para alıp, işinizi yapmaya söz verip, sonrasında yapmayabiliyorlar. Ya da sizden önden az para alıp, sonrasında da vekaletname ile , %15 alacağınız hakkın üzerine yatabiliyor. Ve bu vekaletnameyi verdiğinizden haberiniz dahi, olmuyor. Mağdur olmamak için, lütfen böyle bürolarla çalışmayın. Örneğin başta 150 euro alıp, sonrasında paranız geldiği taktirde, 10.000 euro ödetiyorlar veya icraya veriyorlar.

Sevgili arkadaşlar, hiçbir şey için, geç kalmış değilsiniz. Yardım edebilirsek, ne mutlu bizlere.

Nimet Akgül

Masters in Loon.