Hollanda'da Ukrayna`lı mültecilere yardım etmek için geçen hafta 11 bini aşkın gönüllü başvurdu! Başvurular sürüyor!


  • Kayıt: 13.03.2022 11:58:11 Güncelleme: 13.03.2022 11:58:11

Hollanda'da Ukrayna`lı mültecilere yardım etmek için geçen hafta 11 bini aşkın gönüllü başvurdu! Başvurular sürüyor!

Ali Develioglu

Hollanda halkında birdenbire `insancıl` gelişme! Ukrayna`lı mültecilere yardım etmek amacıyla geçen hafta 11 bini aşkın gönüllü başvurdu! Başvurular sürüyor!

Mülteci Örgütü başkanı Frank Candel “ Bu kadar çok insanın mültecileri iyi karşılamak için kolları sıvaması insana sımsıcak duygular veriyor” diye konuştu. Mülteciler Örgütü Adalet Bakanlığı`ndan ve piyangolardan yardım görüyor.

Frank Candel`ın yüreği son 30 yıldır bayağı `ÜŞÜYOR` olsa gerek, çünkü Suriyeli , Iraklı, Afgan, Kuzey Afrikalı, Libyalı, Ganalı mültecilere yardım için kimse gönüllü olmaya koşmadıgı gibi, var olan gönüllülerin sayısı da hep azalmıştı! Zaten Hollanda son 20 yıldır ırkçılık ve ayrımcılıkta AB`nin dördüncü ülkesi olmuş, `artık mülteci alımına son verilsin` kampanyaları açılmış, hatta `müslüman göçmenler de gitsin` diyen Wilders tipi partilerin toplam oyu yüzde 30`lara yaklaşmıştı!

Ama şimdi gönüllülük rekoru kırılıyor! Hatta binlerce kişi `Ukraynalılar bizim evimizde kalsın` diye başvuruda bulunuyor ve göçmenlere kasıtlı vergi kumpasına göz yumduğu açığa çıkınca geçen yıl istifa etmiş olan başbakan Rutte bile eyaletlere geçen hafta çağrı yaptı: “Her bölge 2000 mülteciye yer ayırsın”!

Yeni gönüllüler Ukraynalı mültecileri sıcak karşılayacak, kalacak yer gösterecek, bilgilendirecek ve her türlü işlerine destek olacakmış! Ne güzel.

İster Ukraynalı , işter kim olursa olsun, başı darda olan herkese yardım etmeyi hepimiz savunmalıyız. İnsanlık budur.

Ama inşallah budur Ukraynalı mültecilere yardım isteğinin arkasındaki GERÇEK neden: yani `insancıllık` , hümanizm?