Avrupa Birliği Ülkeleri Yeniden Kapılarını Yeni İşgücü Göçüne mi Açıyor?


  • Kayıt: 01.05.2022 11:00:44 Güncelleme: 01.05.2022 11:00:44

Avrupa Birliği Ülkeleri Yeniden Kapılarını Yeni İşgücü Göçüne mi Açıyor?

Nejat SUCU

Hollanda ve diğer AB ülkelerinde yaşanan insan kaynakları ve kalifiyeli eleman yetersizliği Korona pandemisi ile Hollanda ve AB ülkelerinde çözülemez kronik bir hal aldı.

Ek eğitimler ve insanları teşvik programlarından yeterli sonuç alamayan Avrupa Birliği ülkeleri çözümü “Yeni iş gücü gücünde“ buldu.

İş pazarında kalifiyeli eleman ve az bulunan meslekler zamanla çalışanların ücretlerinin artmasına sebep olmakta (Arz ve talep / vraag en aanbod) ve son gelişmeler işverenin kazanç ve rekabet pozisyonunu zayıflatmakta.

Avrupa Birliği Komisyonu bu yılın sonunda yeni iş gücü göçünü olanaklı kılacak sözleşmeleri Fas, Tunus ve Mısır’dan yeni Misafir işçilerin (Gastarbeiter/Gastarbeider) Hollanda ve diğer AB ülkelerinde istihdam edilmesini istiyor.

Kısa bir süre önce yayınlanan ön önergede “Avrupa Birliği ülkelerine kalifiyeli yeteneklerin AB ülkelerine davet edilmesi (Vaardigheden en talen naar EU halen)" ve bu yıl sonunda yasal iş gücünün olanaklı kılınmasını istemekte.

Aynı zamanda Senegal, Nijerya, Pakistan ve Bangladeş ile yapılan Bilgi ve yeteneklerin istihdam göçü anlaşmasının yapılmasını istemekte.

Bugün her yıl AB ülkelerine yasal olmayan yollardan 125 ile 200 bin arası ve yasal iş gücü göçü ise AB ülkelerine yerleşen insan sayısı 2,2 milyon ile 3 milyon arasında değişmektedir.

Bugün Hollanda Türk toplumu

Hollanda’ya Türkiye’den 1962 ile 1974 yılı kadar istihdam edilen Misafir işçi sayısı 35 bin idi. Daha sonra, 1975 yılında Genel işçi affı ile (Generaal pardon) toplam 10 bin 416 Türk ve Faslı ’ya yasal ikamet ve çalışma izni verilmiştir. Daha sonraki yıllarda aile birleşimi, doğum ve kendi iş yatırımını yapan vatandaşlarımızın sayısı 500 bini geçmiş bulunmaktadır.

Geçen yıllarda Hollanda tabiiyetini kabul eden, seçme ve seçilme haklarını kazanan ve Hollanda’lı tabiiyetinde kabulden sonra Devlet kurumlarında görev alma kapılarını açarak, katılım, uyum, entegrasyon ve kendi yeri için güvenli adımlarla ilerlemektedir.

Aynı zaman kendi içinde de saflaşan, ayrışan ve kendi başına kurumlaşma (Verzuiling) faaliyetlerinde ve organizasyonunda bitmek ve tükenmez dinamikleri devam etmektedir.

Göç ve göç olgusu sanki bizlerin kaderi gibi, hiç bitmeyecek olan bizimde hikayemizdir. Güzel günler sizlerin olsun. Hoşçakalın.