Düşünce Zenginliğim Mutluluk


  • Kayıt: 17.05.2022 13:42:04 Güncelleme: 17.05.2022 13:42:18

Düşünce Zenginliğim Mutluluk

Nejat SUCU

Ne güzeldir var olanla, sahip olunan tüm zorluk, yoksulluk ve varsıllık içinde güzeli ve güzel giden çabayı düşünebilmek. Her türlü olumsuz,  sevimsiz ve huysuzlukların arasından Karlar ‘ın arasından Çiğdem çiçekleri gibi boynumuzu dışarı uzatabilmek.

Farklı olmak için farklı düşünmek gerek.

Düşünmeyi, hissetmeyi, algıyı ve özümlemeyi öğrenebilmek ne güzeldir. 

Orta yolu bulmak ve ortak yaşama giden yolda yürümek olgun, ergin ve medeni insanın kaçınılmaz mutluluğudur. 

Mutlu düşünce

En büyük korkumuz bizlerin mutlu olamamasıdır. 

Birileri sanki hayat boyunca hakkımız olan mutluluk, hukuk, inanç, kültür, adetler, gelenekler ve yaşam felsefemizin olmasından korkar haldeler.

Belli ki bazıları mutlu olamadıkları için, güzeli ve mutluluğunda düşmanıdırlar. Mutlulukla başa ve mutluluk duygusu ve yaşam felsefesiyle mücadele edebileceklerini düşünürler ama, her zaman verilen zarar ve ziyana rağmen kaybetmeye adaydırlar. Mutluluk kazanan duygudur.

Mutluluk olmadan, yaşamın geleceği ve bizlerin gelecek nesli olamaz. Onun içindir ki mutluluk bizlerin hiç bitmeyecek geçmiş ve gelecek Türkülerimizdir.

Bizimde Türklerimiz vardır,

Bizimde Türkülerimiz sevgi duvaklı,

Bizimde umut dolu Türklerimiz vardır.

Bitmek tükenmeyen Mutluluk umutlarımız,

Mutluluk iksiri saçan Türkülerimiz vardır.

Gelecek günlerin planları

Bir an düşünün, bu sabah yataktan kalkarken yaşamı mutlu kılacak, çevremizde göremediğimiz o kadar plan ve projelerimiz var ki. Görmeyi, görebilmeyi, hissetme ve hissedebilmeyi öğrenmek gerek. Ne eylerse yüce Rabbim güzel eyler diyerek.

Beynimizi koordine etmek. Geçen 27 Nisan tarihinde Hollanda Kral gününde (Koningsdag ) Almelo, çarşısını gezerken, önceden ne aradığımı ve ne bulmak istediğimi düşündüm. Gerçekten ne düşünüyorsan, beyin seni onu görmeni, hissetmeni ve uygulama aşamasına getiriyor.

Tabii ki o anda üst egolarımız, tecrübelerimiz ve sunulan imkanlar o işin bize ve bizlere uygun olup olmadığına karar verebilme yeteneğine sahip olabiliyoruz. 

Bir ömür mutluluk sizlerle olsun.