Yaşamak için mi çalışmak, çalışmak için mi yaşam?


  • Kayıt: 05.07.2022 21:26:09 Güncelleme: 05.07.2022 21:26:09

Yaşamak için mi çalışmak, çalışmak için mi yaşam?

Nejat Sucu

İnsanın ilk varoluşundan itibaren yaşamını devam ettirebilmesi için gereken çabayı bizler daha sonra meslekleri içat ederek, eĝitim kurumları ve üniversiteler kurarak bedensel ve zihinsel gösterilen hizmete çalışma dedik.Avrupa’da ve AB ülkelerinde çalışma, iş, istihdam, gelir tabiki çok önemli (Arbeid, werk, baan, werkzaamheden en betaald werk, bezoldiging, salariëring, loon, verdienen ) dah saymakla bitiremeyeceğimiz sözcük ve anlamlarla yüklü. Kişiden kişiye anlamlar ve anlamlarıda değişebilir.

Hollanda’da ve Avrupa’da kimisine göre , 21.yüzyılda modern kölelik (Modern slavernij , kimisine göre İş mutluluğu (Werkgeluk)

Çalışmak toplumların geleceĝi, huzurlu, rehaf, varsıl, kaliteli ve yeni çaĝın gelişmelerinde var olabilmek için çok önemli oldu. Daha sonra çalışılarak üretilen meta bir deĝer, ürün, fikir, proje, kitap ve matbua bir karşı deĝeri oldu. Ortak paylaşım var mı?

Aslında ortak paylaşımdan çok, ortak paylaşım olmayacak ütopik olarak görürsek, çalışanın yaşamını kaliteli bir şekilde devam ettireceği emeğinin karşılığını almasıdır. Bu aynı zaman hukuksal temel yasallardan oluşan bir sistem ve sitemlerin birlikte yanında getirdiği sorundur paylaşım.

Belliki insan ortak paylaşı sevmemekte ve egoları ve sınırsız sahip olma içgüdüleri ile birlikte yaşam biçimine dönüşen bir kişilik ve sistemdir egolarımızı isteklerini yerine getirmek.

Güzeli arayan aşık..

İnsan aslında kendi bilmediĝi ve ulaşmak istediĝi güzlerini arayan, hiçbir zaman kendi komplekslerini ev egolaranı tatmin edemeyen bir insanoĝlu. Alp daĝlarından geçen, sınırda Mısır tarlalarında çamura batarak kaçan yollardan Avrupa’ya yerleşen ilk nesil sahip olmak istediklerinin 10 katına sahip oldulara ama yine istenen mutluluğu bulamadıklarından şikayet eder oldular.

Şikayet edecek bir konu bulunur

Bazı insanlar, ömürleri boyunca mutlu olmayı denemezler ve bilmezler. Sahip oldukları küçük küçük mutlulukların ne kadar büyük mutluluklara dönüşebileceğini bilmezler.

Bu sabah yine mutlu uyanmak ? 

Bu sabah yine mutlu uyandım. Var olabileceklerden mutsuz mu olayın ? Hayır. Yine 50 kim iş yolunda Eylem yapan ve isyanda olan Hollanda köylüleri yine yolumu keserlerse mutsuz mu olayım?

Mutlu olmak değerli bir duygu…

Köylüleri görebilmek ve onların Ekmek teknelerini koruyabilmek adına eylemleri toplumsal değişime ve her alınan politik kararın toplumu memnun ve mutlu etmediğini görebilmek güzel. İnşallah şikayet eden ama alternatif üretmeyen Hollanda - Türk göçmen toplumuna barış ve paylaşım dolu örnekler olur.

Saygılarımla