Sıfırdan Milyona Nefis Blog: Güncel ve Kullanışlı Bilgilerin Kaliteli Adresi

2017 yılında, ülkenin en çok okunan, tamamı denenmiş, fotoğraflı online yemek arşivi Nefis Yemek Tarifleri bünyesinde kurduğumuz Blog sayfası ile, web sitemizin gerçek kullanıcılar tarafından...


  • Kayıt: 15.09.2021 19:56:51 Güncelleme: 17.09.2021 10:05:26

2017 yılında, ülkenin en çok okunan, tamamı denenmiş, fotoğraflı online yemek arşivi Nefis Yemek Tarifleri bünyesinde kurduğumuz Blog sayfası ile, web sitemizin gerçek kullanıcılar tarafından üretilen, rakip tanımayan yemek tarifleri kulvarına ek olarak, mutfak ve gıda alanına entegre edilmiş, ihtiyaç duyulan binlerce çeşit faydalı bilgiye tek tıkla ulaşılabilecek bir platform kimliği kazanmayı hedefledik.

Yaklaşık 3 yıldır, düzenli olarak aylık güncel içerik üretmeyi sürdürdüğümüz Nefis Yemek Tarifleri Blog sayfasında, internet dünyasının imkanlarını maximum düzeyde kullanarak okurlarımızın gıda ve beslenme odaklı bilgi edinme ihtiyacını karşılıyoruz. Bu süreçte blog sayfamızın sac ayaklarını kalite, özgünlük ve fayda oluşturuyor. Yani, ürettiğimiz içeriklerin güncel bilgiler içermesinin yanı sıra tasarı aşamasından yayına alındığı ana değin kalite çizgisini koruması, hedef kitleyi doğru tanıyarak net ve açık bilgiler sunması, ayrıca bu bilgilerin günlük yaşamda kullanılabilir faydalı özellikler taşıması bizim için mühim.

Sürekli ve aktif şekilde deneyimli yazar kadromuz tarafından beslenen Blog içerikleri, benzer konuların kategorilendiği 6 değişik alanda, farklı web sitelerinin daha eski tarihli blog sayfalarıyla başarılı bir şekilde rekabetini sürdürüyor. Öyle ki internet sektöründe taze sayılabilecek 3 yıllık gibi bir süreç içerisinde sitemiz üyelerinin yanı sıra, google kullanıcılarının ziyaretleri ile sıfırdan başlayıp 2 milyonu aşkın organik trafik kazandık.

Umut vadeden bu tabloyu sürdürmek adına ilk günkü iş disiplinini, nitelikli araştırma kabiliyetini ve yaratıcı fikirleri temiz Türkçe bilinciyle yazıya dökebilmekteki genç enerjiyi korumayı hedefliyoruz.

Nefis Yemek Tarifleri Blog Sayfasına Nasıl Ulaşabilirim?

Web sayfamızdan veya tamamen ücretsiz (ios, android) mobil uygulamamızdan üst kısımda sıralanan seçeneklerden Blog  kategorisine tıklayarak, 6 farklı kategoride özel hazırlanmış 2 binden fazla özgün içeriğe hızlıca ulaşabilirsiniz.

Peki, Nefis Yemek Tarifleri Blog sayfasında ne tür içerikler inceleyebilirim?

Faydalı Bilgiler: Doğaya yönelişin önem kazandığı bir dönemdeyiz. Beslendiğimiz gıdaların, bitkilerin, çayların, içeceklerin, tahılların, yağların, et gruplarının vs. vücudumuz için faydalı etkilerini merak ediyoruz. X meyvesi neye iyi gelir, x sebzesi faydaları nelerdir, x yağı mutfakta, cilt ve saç bakımında nasıl kullanılır, x çayı nasıl tüketilmeli gibi sorulara doğrudan yanıt verebilecek genel bilgiler bu kategoride bulunmaktadır. Nedir, faydaları nelerdir, neye iyi gelir, nerede bulunur, olası yan etkileri nelerdir, kullanırken nelere dikkat edilmeli gibi özel alt başlıklarla çeşitlenen Faydalı Bilgiler kategorisindeki blog yazıları önemli pek çok detayı barındırıyor.

Sağlıklı Yaşam - Diyet: Dünya genelinde yaygın hastalıklar, tedavi süreci zor ve uzun süren sağlık problemleri ve günlük yaşamda çok sayıda insanın karşılaşabileceği geçici rahatsızlıklar için evde bitkisel tedavi yöntemleri, iyi geldiği bilinen bitkisel çözümler bu kategorideki içeriklerin çoğunluğunu oluşturmaktadır. Ayrıca, diyetisyen onaylı diyet listeleri ve farklı diyet programı çeşitleri, Evdeki malzemelerle kişisel bakım, cilt, saç, kirpik, kaş bakımı, doğal maske tarifleri ve uygulanışları, vitamin ve minerallerin özellikleri ve yüksek oranda bulundukları besinler de ilgi gören sağlık konulu içeriklerimiz arasındadır.

Nerede Ne Yenir?: Yurt içinde hemen hemen 81 il ve büyükşehirlerin farklı semtleri için, yurt dışında ise turistlerin ilgi odağı belirli popüler şehirler için tam teşekküllü seyahat rehberi niteliğinde blog yazıları bu kategoride hazırlanıyor. Geniş yelpazeden yemek ve mekan kılavuzu oluşturduğumuz bu içerikler sayesinde seyahat etmeyi planladığınız şehirler için yöresel yemekleri, meşhur yemek mekanları ve gezilecek yerler listesine tek yazıdan ulaşabileceksiniz. Örneğin, Bursa’nın meşhur iskendercileri, İzmir yemek mekanları, Beşiktaş kahvaltıcıları, Gaziantep’te yenmesi gereken yöresel yemekler vb. konularda yazıları inceleyebilirsiniz. Ayrıca popüler restoran ve fast food zincirlerinin menü fiyat listelerine de bu kategoriden kolayca ulaşabilirsiniz.

Püf Noktaları: Mutfakta vakit kazandıran, ev yaşamını kolaylaştıran püf noktalarını içeren güncel içerikler ve pratik bilgiler bu kategoride bulunuyor. İnternet kullanıcılarının en sık soru yönelttiği konulara birkaç basit adımda çözüm bulan bu içerikler geniş bir alana yayılıyor: Evde bitki, sebze, meyve yetiştirme, buzdolabı, ocak, lavabo, perde, fırın temizliği, çiçek bakımı, sebze ayıklama ve saklama teknikleri, et ve bakliyat pişirme ipuçları, leke çıkarıcı etkili çözümler, doğal temizlik malzemeleri, hakiki yağ, bal gibi ürünleri ayırt edebilme, mutfak terimleri sözlüğü, mutfak ölçü tablosu, koku giderici bitkisel öneriler, özel gün masa hazırlama tavsiyeleri ve çok daha fazlası!

Gezi Rehberi: Gezmeyi seven, seyahat tutkunlarına özel hazırladığımız içeriklerden oluşan gezi rehberi kategorisi oldukça keyifli bilgiler içeriyor. Yolculuk planladığınız mekanlar için gezip görülmesi gereken rotalar, yemek festivalleri, en iyi kamp alanları, vizesiz ülkeler, Doğu ekspresi, Yunan adaları, interrail ve pasaport işlemleri hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları direkt olarak sizlere sunuluyor. Ayrıca Topkapı, Dolmabahçe Çırağan Sarayı, Galata ve Kız Kulesi, Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye Camii, Vialand gibi popüler mekanlar hakkında detaylı resimli bilgiler; yılbaşı, sevgililer günü, bayram tatilleri gibi özel günler için eğlence programları da okurlarımız için hazırladığımız içerikler arasında.

Yanında Ne Yenir?: Evde yemek yeme kültürüne sahip köklü bir millet olduğumuz için sofra kurmanın ve yemek esnasında ailenin buluşması ile gelişen samimi ortamın önemini iyi kavrıyoruz. Ev yemeği alışkanlığının yansıması olarak masada çeşit oluşturmayı ve zengin mutfak kültürümüz sayesinde çorbasından pilavına birkaç farklı servis hazırlamayı da epey seviyoruz. Bu noktada hangi yemeğin yanında ne iyi gider, en çok ne yakışır sizler için listeliyoruz! Resimli, videolu özel tariflerden derlediğimiz bu içerikler arasında Kuru fasulye, barbunya, yeşil mercimek gibi bakliyat yemeklerinin yanına ne pişirilir, makarna, mantı, pilav yanında ne gider, et, köfte, tavuk, balık yemekleriyle ne yenir, börek, pizza, pide, lahmacun gibi hamur işlerinin yanına ne yakışır gibi öneri listeleri yer alıyor.