Büyük Skandal: Hobi bahçesi Türkleri almıyoruz!


  • Kayıt: 15.04.2018 15:25:00 Güncelleme: 15.04.2018 15:25:00

Büyük Skandal: Hobi bahçesi Türkleri almıyoruz!

 

Almanya’daki Türklere pek çok alanda uygulanan ayrımcılık, bu kez bir bahçe derneğinde hortladı. Hobi bahçesi kiralamak isteyen Funda D., “Türkleri almıyoruz” denilerek reddedildi.


Almanya’nın Dortmund kentinde ‘In den Westenkampen’ adlı hobi bahçe derneği, bahçe kiralamak isteyen tıp fakültesi öğrencisi Funda D.’ye (29) sok eden sözlerle ret cevabı verdi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre derneği arayan Funda D., randevu alıp bahçeyi kiralamak için derneğin başkan yardımcısı ile buluştu. Buluşmada ilk soru, “Türk müsünüz?” oldu. “Evet” cevabı üzerine “Türkleri kabul etmiyoruz” yanıtı geldi.


İĞRENÇ İFADELER

 

Hobi bahçesi yetkilisi, ret gerekçelerini söyle sıraladı: “Türkler agresif ve saygısızlar, geçimsiz insanlar. Çekilmez sarkılar dinliyorlar. Türkler ile anlaşmak da bir dert, çünkü Almanca anlamıyorlar. Bahçede bulunan Almanlar, Türklerden rahatsız oluyor.” Söz konusu derneğin çatı derneğinin internet sayfasında ise “Toprak yabancı ayırt etmez” sloganına yer verilmesi dikkat çekti.

 

IRKÇILIĞA SON VERN


Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcısı ve avukat Fatih Zingal, söz konusu ayrımcılığa tepki gösterdi. Zingal, “Uygulanan bu ırkçılığa son verilmesini talep ediyoruz. Üzülerek belirtmek isteriz ki, bu tür ırkçı olaylar Almanya’da sıkça görülmeye başlandı” dedi.


BU MUAMELEYİ HAK ETMEDİM

 

Tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Funda D., “Öğrenimimin yanı sıra çalışıyorum. Almanya doğumluyum. Almancam benimle konuşan dernek yöneticisinden çok daha iyi. Bu muameleyi hak etmedim. Etmiyoruz da. Durumun bir an önce düzeltilmesini bekliyorum” dedi.(Sabah)