Mutlu İnsanların 6 Alışkanlığı


  • Kayıt: 15.05.2018 22:39:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:34

Mutlu İnsanların 6 Alışkanlığı

 

Mutluluk hem ulaşılması zor hem de bazı anlarda gerçekten çok basit! Genel olarak mutlu insanların daha sağlıklı ve başarılı olduğu aşikar! Mutluluk konusunda birçok görüş var ve yıllardan beri gelen tartışmalar... Sizler için birçok kaynak taradık ve mutlu insanların 7 alışkanlığını sizler için derledik!

   

1. Yoğun Olun Ama Aceleci Olmayın!


Herkes istisnasız yoğun gerçekten  İşimiz çok, vakit yetmiyor, işlerimizi planlayamıyoruz ve sürekli bir koşuşturmaca! Yoğun olmak ve çalışmak sizi mutlu edecek temel faaliyetlerden biri ama yoğun oldukça bir kaos da sizi bekliyor. Yoğun çalışma temposu içinde plansızlık, koşuşturmaca ve acelecilik sizi mutsuzluğa itecektir. Bazen saatler geçmesine rağmen elinizdeki işi bitirmediyseniz planlı çalışma ilkelerini tekrar gözden geçirmekte fayda var!

 

 

2. Çevrenizde Size Yakın 5 Kişi Olsun!


Çevrenizde çok insan olması, sosyal olmanız ve birçok kişiyle iletişim halinde olmanız sizi popüler hissettirebilir. Ancak bir süre sonra çok fazla insanın size daha fazla problem getirdiğini göreceksiniz. Çevrenizde size yakın 5 kişi olması sizi daha mutlu ve sorunsuz kılacaktır!

 

3. Mutluluğunuzu Dışsal Olaylara Bağlamayın!

 


Mutluluğumuzu birçok zaman dışsal olaylara bağlıyoruz ve kendimize koyduğumuz hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmemesi mutluluğumuzu etkiliyor. Üniversiteye başladınız, kariyer ve eğitim konusunda hırslısınız, yüksek bir not ortalaması sizi  utlu edecektir ancak mezun olduğunuzda yüksek not ortalamanızla hayalinizdeki işten ret almanız sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Başarılarınız ve hayal kırıklıklarınızın hayatınızın merkezine alarak sizi yüksek seviyede etkilemesine izin vermeyin!

      

4. Spor Yapın!


Spor yapmak zor değil ama hayat temposunda ihmal edilen bir durum! Özellikle de spor konusunda bir düzen yakalamak gerçekten zor. Hepimizin hayatında spor salonuna üye olup düzenli gitmediğimiz bir dönem olmuştur. Aslında ilk etapta spor salonundan ziyade evde ve sosyal yaşamamızdaki ufak değişiklerle bir ritm tutturmak daha yararlı olabilir. Sabahları ve akşamları kısa süreli aktiviteler bile düzenli olduğu sürece sizi mutlu edecektir.

 

5. Sosyal Medyayı Sınırlandırın!


Sosyal medyadan vazgeçmekten ziyade hayatınızda sınırlandırmak sizi daha mutlu edecektir. Sosyal medyada gördüğünüz fotoğraflar ve haberler günlük mutluluk seviyenizi etkileyen en önemli etkenlerden biri! En yakın arkadaşınızın yurt dışı tatilini evde sıkılırken görmek mutlaka modunuzu düşürecektir! Sosyal medyada insanların hayatını incelerken geçirdiğimiz saatler hayatımızdan bir çok şeyi alıp götürdüğü de kesin. Bu bizim hayatımız için de geçerli, konsere gidip elimizde telefon kayıt yaparken konseri kaçırdığımız bir çok zaman oluyor ve anı yakalama şansımız azalıyor.

 

6. Minimalizmi Keşfedin!


Minimal bir yaşam sürdürmek faydalı olabilir. Yaşamınızın belirli alanlarını sadeleştirmek, daha minimalist bir yaşam tarzı getirme yolunda size yardımcı olabilir. Minimalist olma yolunda ilerlemek, mutlaka tüm eşyalarınızı satmak, dağlarda bir kabineye kaçmak ve teknoloji olmadan yaşamak anlamına gelmez: Minimalizm herkes için farklıdır.


Bazı milletler minimal güzellik rutini izlemekten hoşlanır, bazıları daha az eşya tercih eder ve diğerleri minimalist moda trendine yönelmek ister. Bunun yanlış veya doğru bir cevabı yoktur ve minimalizmi istediğin kadar hayatınıza sokabilirsiniz. Koyulacağınız küçük bir yolculuk başlangıç olabilir ve sonra aniden kendinizi yaşamınızın diğer alanlarını minimalist düşünce biçimine dönüştürürken bulursunuz.


Unutmayın evinizde çok eşya, hayatınızdaki çok insan etkisi yaratacaktır. "Çok" kelimesi hayatınızda "Sizin" alanınızı daraltacaktır! Bu konuda merak ettikleriniz varsa Minimalizmi Gündelik Hayatınıza Sokmanın 6 Yolu yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Gökhan Turgut Ünal

Proje Yönetimi Okulu Koordinatörü