Artık Hollanda’da elektrikli arabalar IOTA ödemesi ile şarj edilebilecek


  • Kayıt: 13.09.2018 21:26:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:17

Artık Hollanda’da elektrikli arabalar IOTA ödemesi ile şarj edilebilecek

Hollanda’da da bulunan bir test sitesi, Avrupa Birliği’nin INVADE Horizon 2020 sitesinde bildirildiği üzere, kripto para adaptasyonu adına önemli bir atılım yaptı. ElaadNL, ödeme işlemlerinde IOTA tokeni kullanılarak elektrikli cihazların şarj edilmesini denedi. Ve sistem üzerinde yapılan testlerin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini açıkladılar.


ElaadNL’nin, 18 Nisan’da, Hollanda Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Stientje van Veldhoven tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmişti.


Şirket, Hollanda genelinde halk tarafından kullanılan bir dizi farklı şarj istasyonlarına sahip. Ve testlerin tümünü son beş ay içerisinde gerçekleştirildi. Test aşamasının büyük bir bölümünde ise küçük bir elektrikli Tesla aracı kullanıldı.


Elektrikli araçların şarj işleminde IOTA ödeme aracı olarak test edildi


Nesnelerin İnterneti (Internet of Thing – IoT) için özel olarak tasarlanmış olan IOTA protokolü, veri aktarımı gibi makine-makine etkileşimlerini ve bu durumda IOTA kripto tokenini kullanan ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılabiliyor. Elektrikli bir cihazın yeniden şarj edilmesi de dahil olan mikro ödemeler, IOTA kullanılarak hızlı ve komisyon ücreti alınmadan yapılabiliyor.


Harm van den Brink’e göre, ElaadNL’nin “IT Architect Smart Grids & Distributed Ledger Technology” uzmanı, Şarj istasyonunu çalıştırmak için arka ofis ve hiçbir iletişim protokolü gerekmediğini ve işlemlerin bir debit kartı veya abonelik olmadan doğrudan yapılabildiğini dile getirdi.


Sistemin yaygınlaşması durumunda IOTA talebinde artış görülebilir


Sistem, özel bir donanım türü gerektirdiğinden, şu anda normal araçlar tarafından kullanılamıyor. ElaadNL ekibinin bir sonraki adımı ise şarj istasyonlarını bilgi dağıtmak için IOTA kullanan bir akıllı ağa entegre etmek.