TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA HİNDİSTAN SEMALARINDA


  • Kayıt: 12.01.2019 09:48:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:04

TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA HİNDİSTAN SEMALARINDA


Dünyanın önemli uluslararası uçurtma festivallerinden biri olan ve bu yıl 30. kez gerçekleşen Uluslararası Hindistan Uçurtma Festivali Ahmedabad’da başladı. Festivalde ülkemizi temsil eden Türk Uçurtma Takımı, 60 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı uçurtmayı uçurdu.

 


Başta Ahmetabad olmak üzere, ülkenin 10 ayrı kentinde yapılan ve 8 gün boyunca uçurtmaseverleri buluşturan festival renkli görüntülere sahne oluyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın 45 ülkesinden gelen yüzlerce profesyonel uçurtmacı, ülkelerinin kültürlerini yansıtan birbirinden renkli, birbirinden ilginç ve görkemli uçurtmaları gökyüzüyle buluşturdu.

 


Festivalde Türkiye’yi, Türk Uçurtma Takımı Kaptanı ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz başkanlığındaki bir ekip temsil ediyor. Türk takımı festivale başta 60 metrekare büyüklüğündeki, dünyanın 5. Büyük bayrak uçurtması olan dev Türk bayrağı uçurtma ve yine ülkemizin en büyük uçurtması olan 130 metrekarelik vatoz balığı uçurtma olmak üzere, farklı ve değişik uçurtmalarla katılıyor.


Türk Uçurtma Takımı o uçurtmaları festivalin ilk günü gökyüzüyle buluşturdu. Özellikle bayrak uçurtma festivale katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Gökyüzünde “İstanbul-Turkey” yazısıyla birlikte nazlı nazlı süzülen bayrağımız, izleyenlerden büyük alkış aldı. Bir çok izleyici dev Türk bayrağı uçurtmayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 


 Hindistan’da Uçurtma Günü olarak bilinen ve ülkenin her yerinde milyonlarca kişinin uçurtma uçuracağı 14 Ocak gününe kadar devam edecek olan Hindistan Uluslar arası Uçurtma Festivali, Hindistan uçurtma kültürünün önemli özelliklerinden olan savaşçı (fighter) uçurtmalarla yapılacak final gösterileriyle sona erecek.


Finalde  Hintli uçurtmacılar, toz halinde öğütülmüş cam kırıklarıyla üstleri sıvanan ipleri bağladıkları savaşçı (fighter) uçurtmalarla akiplerinin iplerini kesiyorlar