Tüketici Birliği, Albert Heijn'i Fiş Hatalarından Dolayı Mahkemeye Veriyor

Tüketici Birliği, Albert Heijn'i fiş hataların boyutunu öğrenmek için şirketin verilerini incelemeye zorlamak için mahkemeye veriyor. Birlik, "yıllarca süren hatalardan" dolayı tazminat talep ediyor...


  • Kayıt: 16.04.2024 18:30:55 Güncelleme: 16.04.2024 18:32:56

Hollanda Tüketici Birliği, Albert Heijn'i Fiş Hatalarından Dolayı Mahkemeye Veriyor

Tüketici Birliği, son yıllarda süpermarket zincirlerinde raf fiyatları ile kasa fiyatları arasındaki farkları araştırdı. Bu araştırma, Albert Heijn, Jumbo ve Plus'ta fişlerın sık sık hatalı olduğunu ortaya koydu. 2023 yılında birlik, süpermarketleri sorumlu tuttu ve tazminat önerisi istedi.

Tüketici Birliği direktörü Sandra Molenaar, o zamandan beri Albert Heijn ile defalarca görüşüldüğünü söyledi. "Süpermarket zinciri, fiş hatalarını araştırmak için kendi araştırmalarını yaptıklarını ve sorunun çok küçük olduğunu söylüyor, ancak biz bilgi alamıyoruz. Artık mahkemeden Albert Heijn'i bilgileri bizimle paylaşmaya zorlamasını istiyoruz. Bu sayede verilen zararı daha iyi belirleyebilir ve ardından tüketiciler için tazminat talep edebiliriz."

Milyonlarca Euro

Tüketici Birliği, hatalı fişlerın her tüketici için her alışveriş sepetinde nispeten küçük bir zarara neden olduğunu, ancak toplamda "milyonlarca euro" olduğunu vurguluyor. Tüketici Birliği, Albert Heijn, Jumbo ve Plus'ın zararı tazmin etmesini istiyor.

Geçmiş yıllarda hataların yaşanmasının nedeni, örneğin mağazalarda zamanında kaldırılmayan indirim tabelaları gibi durumlar. NOS Radio 1 Journaal'da Tüketici Birliği sözcüsü Babs van der Staak, "Prensip olarak mağazadaki fiyat belirleyicidir" dedi. "Bir tüketici olarak bir ürünün yanında bu fiyatı görürseniz, o fiyattan da ödeme yapabileceğinizi varsayabilirsiniz."

Birlik geçen yıl Jumbo ve Plus'ta durumun iyileştiğini bildirdi. "Orada neredeyse hata kalmamıştı. Ama Albert Heijn'de hala hatalar gördük." Bu nedenle birlik, AH'nin iç araştırmalarını görmek istiyor. "Ne yaptıklarını ve daha da önemlisi, hasarın boyutunun ne olduğunu görebilmemiz için."

Lahey/Furkan TURGUT