Kraliyet Prensesi Amalia, Tehditler Nedeniyle Madrid'de Bir Yıl Geçirdi

Hollanda Kraliyet Prensesi Amalia, yaklaşık bir yıl boyunca Madrid'de hem yaşıyor hem de okuyordu...


  • Kayıt: 16.04.2024 18:34:45 Güncelleme: 16.04.2024 18:39:43

Kraliyet Prensesi Amalia, Tehditler Nedeniyle Madrid'de Bir Yıl Geçirdi

NOS ve De Telegraaf'tan edindiğimiz bilgilere göre, Hollanda Kraliyet Prensesi Amalia, yaklaşık bir yıl boyunca Madrid'de hem yaşıyor hem de okuyordu. Bunun sebebi, 2022 Ekim ayında ortaya çıkan ağır tehditler idi. Bu tehditler nedeniyle evinde kalamayan Amalia, İspanyol başkentinde daha fazla özgürlüğe sahip olacaktı.

Şu anda Amsterdam'a dönen Amalia için tehdit ortadan kalkmış değil. Hollanda yetkilileri, prensesin güvenliğini sağlayacak önlemler alarak, onun ülkede yaşayıp eğitimine devam etmesini sağladılar. Bu önlemlerin içeriği ise henüz kamuoyuna açıklanmadı. NU.nl, bu konuda RVD'den (Rijksvoorlichtingsdienst - Kraliyet Ailesi Basın Ofisi) bir açıklama bekliyor.

Amsterdam'daki Eğitim:

Mayıs 2022'de, Amalia'nın Amsterdam'da hem yaşayacağı hem de eğitim göreceği açıklanmıştı. Rijksvoorlichtingsdienst'ten o zaman yapılan açıklamada, prensesin Amsterdam Üniversitesi'nde Politika, Psikoloji, Hukuk ve Ekonomi alanlarında eğitim alacağı belirtilmişti.

Artan Tehditler:

Eylül ayının ortalarında, Amalia'nın etrafındaki güvenliğin artırıldığı bildirildi. Suçluların kraliyet prensesi ve Başbakan Mark Rutte'yi hedef aldığı ortaya çıktı. Rijksvoorlichtingsdienst, polis ve Başsavcılık, prensesin güvenliği hakkında açıklama yapmaktan imtina ettiler.

Bir ay sonra ise, Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima, kızlarının tehditler nedeniyle Amsterdam'da kalamadıklarını açıkladılar. Kraliyet çifti, "Amalia evinden bile dışarı çıkamıyor. Diğer öğrenciler gibi bir hayatı yok. Bu durum onun için çok zor" diye konuştular.

Amsterdam / Furkan TURGUT