Hollanda devleti Türk vatandaşları ile neden uğraşıyor?


  • Kayıt: 12.02.2017 12:08:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:31

Son günlerde medyada genellikle Türk vatandaşları hakkında birçok kez haber yapıldı.  Bu ayki yazımızda özellikle Türk vatandaşlarının yaşadıkları hukuki sorunları dile getirmek istiyorum.

 

Mal varlığı  araştırması

Son dönemde SVB kuruluşu genellikle emeklilik için ek ödenek alan Türk vatandaşlarının mal varlığı araştırması son hızıyla devam etmektedir. Son dönemde hatta Hollanda’daki makamlar TC kimlik numarası isteyip  verilmediği taktirde ek ödeneği kesmektedir. Bu konu hakkındaki yasal süreç devam etmektedir.

 

İşyerlerine Ceza yağmuru

Daha önceki yazılarımızda ticari oturum başvurusundan bahsetmiştik. IND Ticari oturum başvurusu yapan Türk vatandaşlarından, finansal belgeler istemektedir. Kısacası  işyerini ekonomiye katkı sağladığını kanıtlaması gerekmektedir. 

 

Öte yandan saçma bir şekilde çalışma izni vermemektedir. Daha sonra bu işyerlerine baskın yapıp bakanlık tarafından ceza kesilmektedir.

 

Evlilik

IND ye bir Türk vatandaşı yabancı uyruklu bir eş ile oturum başvuru yaptığı taktirde, IND tarafından hemen şüpheli kişi olarak görünmektedir ve eşler ilişki hakkında çapraz sorguyu tutulmaktadırlar. Bu sorgu süresi yaklaşık 8 saat sürmektedir.

 

Bu yaşanan sorunları genellikle Turk vatandaşlarının yaşaması düşündürücü. Bu konular hakkındaki yargı süreci devam etmektedir.

 

Saygılarımla,

Av.İsmet Özkara