van Gaal, Fenerbahçe'yle Görüşmek İçin Türkiye'de


  • Kayıt: 12.06.2018 09:38:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:46

van Gaal, Fenerbahçe'yle Görüşmek İçin Türkiye'de

 

Fenerbahçe'de son günlerde teknik adam konusunda yoğun bir trafik yaşandı. Sarı - lacivertliler ardı ardına birçok önemli teknik adamla görüştü. Bu görüşmeler sonunda Hollanda futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Van Gaal'in adı öne plana çıktı.


DÜN AKŞAM HAVALİMANINDA GÖRÜNTÜLENDİ


Uzun süren görüşmelerin ardından kararını veren sarı - lacivertli yönetim Van Gaal'ı İstanbul'a davet etti. Dün akşam Amsterdam Havalimanı'nda görüntülenen deneyimli teknik adamın durumu İstanbul'da yapılacak son görüşmenin ardından netlik kazanacak.


 

YABANCI HOCALARLA GÖRÜŞTÜLER


Sarı - lacivertliler, Aykut Kocaman ile yapılan görüşmenin ardından ilk etapta yabancı teknik adamla yoluna devam etme kararı almıştı. Bunun için de Avrupa'nın önde gelen birçok ismiyle görüşme yapılmıştı. Kimisi teklifi kabul etmedi. Kimisi ise önemli taleplerde bulununca anlaşma sağlanamadı.


Yabancı adaylar içinde son olarak en öne çıkan isimse Louis van Gaal oldu. Sayısız ulusal ve uluslararası başarıya imza atmış deneyimli çalıştırıcı son olarak 2016 yılında Manchester United'ı çalıştırmıştı.

 

VAN GAAL, ALİ KOÇ'UN PLANINA UYUYOR


Van Gaal, Başkan Ali Koç'un seçim öncesi vaatlerine de uyan bir profil. Altyapıya önem vereceklerini, oyuncu yetiştirirken başarılı olup göze hoş gelen futbol oynayacaklarını belirten Koç'un bu açıklamaları Van Gaal'ın kariyeri ve yaptıklarıyla da örtüşüyor.

 

 

BASIN TOPLANTISI ERTELENDİ


Teknik adam konusundaki çalışmalar tam olarak bilmediği için bugün yapılması planlanan Sportif Direktör Damien Comolli'nin basın toplantısı yarına alındı. Hedef Van Gaal ile anlaşıp bu ismi basın toplantısında açıklamak. Van Gaal ile İstanbul'da yapılacak son görüşmenin ardından son anda bir sürpriz olmazsa anlaşma sağlanması bekleniyor.


LOUIS VAN GAAL KİMDİR?


1986 yılında teknik direktörlük kariyerine başlayan Van Gaal, Ajax, Barcelona, Az Alkmaar, Bayern Münih ve Manchester United takımlarında görev yaptı. Aralarında Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, Süper Kupa'nın da bulunduğu bir çok önemli şampiyonluk yaşadı. 2014 yılında ise Hollanda Milli Takımı'nın başında Dünya 3.'sü oldu.