Hollanda, F1'e ev sahipliği yapmaya hazır


  • Kayıt: 07.01.2019 10:46:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:02

Hollanda, F1'e ev sahipliği yapmaya hazır


Zandvoort Belediye Başkanı Niek Meijer, şehrin Hollanda Grand Prix'sine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Hollanda basını, Kasım ayında Zandvoort veya Assen pistlerinden bir tanesinin 2020 Hollanda GP'ye ev sahipliği yapacağını yazmıştı.


Haberde Zandvoort'un maddi konular üzerinde çalışmalar yaptığı ve eğer anlaşma gerçekleşmezse bir diğer Hollanda pisti Assen'in takvime gireceğine yer verilmişti.


Hollandalı De Telegraaf'a göre Hollanda GP 3 Mayıs 2020 tarihinde kesin olarak yapılacak. Formula 1 organizatörleri tercihini Zandvoort'tan yana kullandılar ama eğer bu anlaşma yapılamazsa o zaman B seçeneği olarak Assen devreye girecek.


Konu hakkında konuşan Zandvoort'un Belediye Başkanı Meijer, "Formula 1, ülkemizdeki bu büyük desteğe güvenebilir. Bu destek zaten kanıtlanmış durumda." dedi.


Meijer, konuşmasını yaparken, hazır olduklarını göstermek için bir yarış tulumu ve kask taktı.


Şu anda Zandvoort'un F1'i ülkeye getirebilmek için maddi konular üzerinde çalışmalar yaptığı ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaklaşık 35 ile 40 milyon Euro'luk bir bütçe bulması gerektiği tahmin ediliyor.


Yapılan araştırmalara göre Zandvoort'un etrafındaki bölge sakinleri, yarışın yapılmasını destekliyorlar ancak komşu belediyeler pek de F1'den yana değil. Bu belediyelerin Bloemendaal ve Heemstede olduğu tahmin ediliyor.

 

motorsport