Sabri Kenan Bağcı Ağabey’in Vasiyeti Var..!


  • Kayıt: 26.12.2018 13:33:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:56

Sabri Kenan Bağcı Ağabey’in Vasiyeti Var..!

  

Kendisiyle bir kaç sefer  Batı Hollanda’da düzenlenen  toplantılarda karşılaşmıştık. Samimi, cidde, iyi dinleyen ve güvenilir bir izlenim vermişti bana. Daha sonraları kendisini  ve çalışmalarını uzaktan takip etme olanağım olmuştu.  

 


 

2017 ‘sinin Ekim veya Kasım ayının soğuk ve yağmurlu bir sabahında telefonda Sabri Kenan Bağcı ağabey vardı. Hal ve hatırdan sonra, kendisi Türk toplumunun bölünmüşlüğünden, dağınıklığında, bir araya gelememeden ve hiç kimsenin istenen çalışmayı yapmadığından şikayet etmişti.

 

Bende kendisiyle hemfikir olduğumu belirtmiştim. Daha sonra önümüzdeki günlerde, toplumun ileri gelenleri ile bir iştişare toplantısı yapmayı düşündüğünü belirtmiş ve bu toplantıya benimde katılmamı istemişti.

 

Bekle yakında sizlere davet gelecek diyerek telefonla son görüşmemiz olmuştu. Bende kimle, nasıl, ve ne için bir araya geleceğiz diye bile sormamıştım. Çünkü kendisinin derin ve uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarında hizmeti, bilgisi ve tercübesi vardı.

 

Kunusu, hedefi ve gelecek hayelleri belliydi. Eşit yaşam koşullarına sahip bir Türk göçmen toplumu için, bir ömrünü vermiş değerli bir ağabeye tabiki güvenimiz sonsuzdu.


Günler birbirini takip ederken, yeni yılı 2018 karşıladık ve ben yine kendisinden bir davet beklerken 27 Ocak günü kendisinin aramızda ayrıldığını duyduk. Tabiki, bilen için tarih, tercübe dolu dolu bir insanın yerini doldurmak çok zor olacak. Mekanı cennet olsun.

 

Vasiyeti Vardı..!

 

Onun vasiyeti, Türk toplumunu yeniden bir araya getirerek, siyasi kavgalardan uzak sadece Hollanda ‘da Türkleri temsil edecek yeni bir oluşum istiyordu. Bilemiyorum ama, benim dışımda yüzlere kişi ve kurumla görüştüğü kesin. Peki kendisinin vasiyetine öncülük yapacak siyasi önyargılardan arınmış toplumun önde gelenleri nerede ?.


Gönül isterdiki, Sabri Kenan Bey’in vasiyeti yerine gelsin. Saygı ve sevgilerimle.

 

Nejat Sucu