Hollanda'da daralan ekonomi fırsata dönüştürülebilinir

Leiden ve çevresinde girişimcilere yönelik çalışmalar yapan Türk Girişimciler Derneği (TOVER) aylık bilgilendirme toplantılarında Hollanda ekonomisini masaya yatırdı.


  • Kayıt: 22.03.2014 18:33:00 Güncelleme: 22.03.2014 18:34:00

Leiden ve çevresinde girişimcilere yönelik çalışmalar yapan Türk Girişimciler Derneği (TOVER) aylık bilgilendirme toplantılarında Hollanda ekonomisini masaya yatırdı.

 

TOVER Başkanı, Durmuş Doğan katılımcılara ve konuşmacılara hitaben konuşmasında, Hollanda'da daralan ekonominin fırsata dönüştürülebilineceğini söyledi. Doğan " Leiden ve çevresinde Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın bu ayki temasını ‘Hollanda’da daralan ekonomi ve Hollandalı Türklerin durumu’ olarak belirledik." dedi.

 

Başkan Durmuş Doğan her ay değişik konularda toplantılar yapmaya çalıştıklarını,yapılan bu toplantılarla hem üyelerine hem de katılımcıları konunun uzmanı kişilerin verdiği bilgilerle bilgilendirmeye çalıştıkları,bu tür toplantıları devam edeceklerini belirtti.

 

EKONOMİ AZDA OLSA YÜKSELME EĞİLİMİNDE

 

PvdA Milletvekili Tunahan Kuzu, bir buçuk yılı aşkın süredir mecliste sağlık sorunları fakirlikle mücadele gibi konularla uğraştığını dile getirdi. Milletvekili seçildikten sonra geçen bir buçuk yılı değerlendiren Tunahan Kuzu, 2009 yılında başlayan ekonomik krizin olumsuz etkilerini ve gelinen durumu değerlendirdi. Kuzu bu yılın ilk ayı ile geçen yılın son ayı arasında maaş kağıtlarında olumlu gelişmelerin az da olsa fark edildiğini vurguladığı konuşmasında, Ekonominin, aşağı doğru değil, az da olsa yükselen bir grafik çizdiğini ifade etti.

 

Kuzu, 2009 yılında dünyada başlayan krizin Hollanda’yı da etkilediğini, dünya skalasında refah seviyesi en yüksek ülkeler arasında beşinci sırada olan Hollanda’nın Global Kriz nedeniyle sekizinci sıraya düştüğünü söyledi. Kuzu alınan önlemlerle ve ekonomik yaptırımlarla nihayet krizin atlatıldığını, her geçen gün vatandaşların bu olumlu gelişmeyi hissedeceğini belirtti.

 

 

HOLLANDA'DA KRİZ 2016 YILINDA SONA ERECEK

 

PvdA Milletvekili Tunahan Kuzu "Hollanda son 10 yılda 5 seçim yaşadı. Her gelen hükümetler plan proje yaptı. Alınan önlemler hayata geçirilmeden sil baştan oldu. Ayrıca siyaset hiç bir sorunu tek başına çözemez. Ekonomik istikrarı sağlamanın yolu siyasi istikrardan geçer. Sosyal Akord denen plan çerçevesinde 2016 yılında Hollanda krizi tamamen atlatacaktır. Siyasi iktidar, İşveren ve işçi sendikalarının birlikte hareket ettikleri Sosyal Akord, meyvelerini vermeye başladı. Haberlerde okumuş olmalısınız vatandaşların cebine bu aydan itibaren her ay 55 avro daha fazla girmekte. Sigorta katkı payları düşürüldü. En büyük sorun işsizlik, Hollanda tarihinde daha önceki krizlerde bir milyonun üstüne çıkan işsizlik, bu krizde de 700 bini aştı. Fakat alınan önlemlerde şu anda 700 binin altına düşmüştür." dedi.

 

Yakın zamanda hayata geçirilecek vergi planlaması ile yüksek gelirlilerden alınacak vergi oranlarında ayarlama yapılacağını bu durumdan yüksek gelirlilerin pek hoşnut olmayacağını söyleyen Kuzu, halkın refahı için bu tür yasaların bir an önce çıkması için çalıştıklarını söyledi. Hükümetin çözüm üretmek işsizliği önlemek için olanca gücü ile çalıştığını yineleyen Kuzu, bu iş için 600 milyon bütçe ayrıldığını ve hükümetin bu sorunları çözmek için kesin kararlı olduğunu vurguladı.

 

TOVER yönetimi Hollanda ekonomisin son durumu ve Türklerin daralan ekonomik yapıdaki durumu konulu toplantı Leiden GOL SPORT tesislerinde yapıldı.Toplantıya Hollanda Meclisinden PvdA partisinden Milletvekili Tunahan Kuzu ve PvdA Avrupa Meclis adayı Adnan Tekin,TOVER üyelerinin yanı sıra D66 Leiden belediye meclis üyesi Vahit Koroglu,Gol Sport başkanı Ismet Sahinbas,BIRUNI öğrenci derneği başkanı Cansu Delikaya,Fatih Vakfı başkanı İsmail Kuzu, Leiden HTIB başkanı Murat Kurt,Mimar Sinan Cami yönetim kurulu üyesi Hilmi Çalışkan, Katwijk Türk İslam dernekleri temsilcisi Hüseyin Özel katıldı.